2019.október.14

  • Hétfő
  • Helén
+11°C

Az egyik rendőr álrendőrta másik rablót fogott

A két budapesti rendőr szabadidejét töltötte, amikor intézkedniük kellett.

Illusztráció
Illusztráció

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztályának szabadnapos őrnagya 2019. augusztus 11-én 18 óra 30 perc körül a Teréz körúton arra lett figyelmes, hogy két férfi külföldi turistákat állít meg és rendőri intézkedést színlelve elkéri a járókelők okmányait, átnézi a tárcáikat és pénzt vesz el tőlük.

A nyomozónő szolgálatba helyezte magát és két közelben lévő egyenruhás járőr segítségével elfogta az egyik elkövetőt, akiről kiderült, hogy egy 51 éves román állampolgár; társa elmenekült. Az egyelőre ismeretlen férfit a rendőrség keresi.

A román férfit előállították a BRFK VI. kerületi rendőrkapitányságára, ahol gyanúsítottként hallgatták ki és csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.


Egy másik rendőr pedig Zuglóban intézkedett, amikor 2019. augusztus 11-én délben arra lett figyelmes, hogy egy Egressy úti kisboltból az üzletvezetőt fellökve, egy férfi rohan ki.

A szabadnapos őrmester a támadó után futott, közben telefonon hívta a Tevékenység-irányítási Központot és erősítést kért. A rendőr szolgálatba helyezte magát és elfogta a 30 éves budapesti M. Norbertet és visszatartotta a járőrök kiérkezéséig.

A BRFK XIV. kerületi rendőrkapitányságának nyomozói rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a 30 éves férfit.

hirpress.hu  police.hu

[2019.08.13]