2020.május.27

  • Szerda
  • Hella
+10°C
  • Csütörtök
  • +6°C/+15°C
  • Péntek
  • +7°C/+16°C
  • Szombat
  • +9°C/+17°C

Szabó Krisztián- Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en. Csehországba Mixiék már ismerősként térnek vissza, ezért a nívós mezőnyben komoly tervekkel fog autózni az East Motorsport párosa.

Illusztráció
Illusztráció

Az elképzelésekről a csapatvezetővel, Szabó Krisztiánnal beszélgettünk.   

Idén már jártatok egyszer Csomós Mixiékkel, Csehországban, most pedig egy újabb túrát szerveztek, ha jól tudom ugyanoda.

Az információk helyesek, a sikeres, tripla győzelmet hozó Cesky Krumlov Rallye után most az Európa Bajnokság részét képző Barum Rallye-ra utazunk el a fiúkkal, akik elhatározták, hogy újra megmérettetik magukat külföldön. Nem aprózták el, mert a kontinens legnívósabb mezőnyében fognak rajthoz állni a hét végén. Az elérhető futamok közül ez most mindenképpen a karrierük csúcsa.

Feltételezhetőleg az ellenfelek is csúcskategóriások lesznek...

Átböngésztük a rajtlistát, nagyon erős a mezőny, alaposan fel kell kötnie a párosunknak a tűzálló alsót, ha eredményesen akarnak szerepelni, de mindenképpen ez a cél.

Igazából már a finisben tart a felkészülés. Jól álltok ezen a téren is?

Mixi és Attila Peugeot 208 R2-es versenyautója már az elmúlt hét végén tökéletes formában volt, minden szükséges munkát elvégzett rajta a csapat, már csak a trélerre kell feltenni, készen áll a kihívásra. A fiúk folyamatosan készülnek, nézik a belsőkamerás felvételeket, virtuálisan ismerkednek a Barum Rallye aktuális pályáival. Szerencsére néhány új támogató is csatlakozott a csapatunkhoz, akiknek nagyon örülünk.

Nem először vesznek már részt Mixiék a Barum Rallye-n, volt amikor több, és volt amikor kevesebb sikerrel szerepeltek. Mi a terv az idei évre?

Kedvelik a fiúk ezt a futamot, természetesen törekszenek majd arra, hogy élvezék a versenyzést, ám, mint említettem nem csak a mókáért és a vidámságért vállalják be a távoli kirándulást. A célkitűzésük szerint szeretnének bekerülni a kategóriájuk öt legjobb párosa közé. Ez nem lesz kis falat a számukra, mert 25 páros nevezett a géposztályba. Nem is akárkik! Nemzetközileg elismert, tapasztalt versenyzőkről van szó, akik a legújabb autókkal gurulnak oda a rajtvonalhoz. Ehhez mérten Mixiéknek nem lesz túl sok tere a taktikázásra. Okosan, de a lehető legtöbbször tövig kell nyomniuk a gázpedált, azért, hogy a futam végén valóban a Top5-ben jegyezhessék a nevüket.

Köszönjük együttműködő partnereinknek:

hirpress.hu  Hajósi Miklós

[2019.08.15]