2020.február.24

  • Hétfő
  • Mátyás
+12°C
  • Kedd
  • +5°C/+9°C
  • Szerda
  • +4°C/+14°C
  • Csütörtök
  • +5°C/+9°C

12 éves kislánnyal tartott fenn szexuális kapcsolatot

Újabb szexuális visszaélés bűntettével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a 49 éves kemecsei férfit, akit ugyanilyen bűncselekményért a bíróság 2019. augusztus 22. napján már jogerősen elítélt.

Illusztráció
Illusztráció

A Nyíregyházi Járási Ügyészség korábbi vádirata szerint a vádlott 2019. nyár elején került érzelmi kapcsolatban az utcájában lakó, 12 éves kislánnyal. Kölcsönös vonzalom alakult ki közöttük, többször csókolóztak, simogatták egymást. A kislány édesapja amikor tudomást szerzett erről, eltiltotta a lányát a férfitől. Ennek ellenére a kislány 2019. július végén, egyik nap – mikor az édesapja nem tartózkodott otthon – átment a vádlott házába, ahol előbb napközben, majd éjszaka is védekezés nélkül közösültek. A kislány az édesapjának mindent elmondott, aki a gyámhatóság bevonásával azonnal feljelentést tett. A vádlott a gyanúsítotti kihallgatás során mindent elismert, tettét a határtalan szerelmével magyarázta, bár tisztában volt azzal, hogy a kiskorúval szexuális kapcsolatot létesíteni büntetendő.

Az ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította a vádlottat 2019. augusztus 22. napján, a bíróság pedig jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását két évre felfüggesztette, elrendelte a pártfogó felügyeletét, továbbá magatartási szabályként előírta, hogy a kiskorú sértettel a kapcsolatot kerülje.

A sértettet egyébként a gyámhatóság ideiglenesen egy közeli településen lévő lakásotthonban helyezte el. A sértett azonban a lakásotthonból többször engedély nélkül eltávozott, ezért a rendőrség körözte. 2019. augusztus 26-án és 27-én a sértett ismét felkereste a lakásán a vádlottat, aki beengedte, és több alkalommal, védekezés nélkül közösültek egymással. A vádlott tisztában volt azzal, hogy a sértett a 14. életévét még nem töltötte be.

Ilyen körülmények között a hatóságoknak meg kellett azt akadályozniuk, hogy a vádlott tovább folytassa a bűncselekményt, ezért az ügyészség indítványára a bíróság 2019. augusztus 30. napján elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészség a mai napon ismét soron kívül bíróság elé állítja a vádlottat, aki tettéért végrehajtandó börtönbüntetésre számíthat, valamint az ügyészség indítványozza a felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásának elrendelését is.

hirpress.hu  mklu

[2019.09.04]