2020.augusztus.7

  • Péntek
  • Ibolya
+10°C
  • Szombat
  • +6°C/+15°C
  • Vasárnap
  • +7°C/+16°C
  • Hétfő
  • +9°C/+17°C

Megtalálták az Óbudán brutálisan megölt nő gyilkosát

Nem kizárt, hogy a támadó halála előtt megbecstelenítette áldozatát, akin bántalmazás nyomai voltak láthatóak, a fejét összeroncsolták.

Megtalálták az Óbudán brutálisan megölt nő gyilkosát
Megtalálták az Óbudán brutálisan megölt nő gyilkosát

A rendőrség bravúros gyorsasággal bukkant rá az Óbudán brutálisan megölt nő gyilkosára, akit abban a büntetés-végrehajtási intézetben találtak meg, ahol a soroksári futónő gyilkosát is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói emberölés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki Óbudán egy elhagyott épületben olyan súlyosan bántalmazott egy nőt, hogy belehalt a sérüléseibe.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2019. szeptember 28-án délután egy férfi füvet nyírt Óbudán, egy Ladik utcai ingatlannál. A férfi az ott lévő elhagyott épületben egy női holttestet talált, majd szólt a telek tulajdonosának és értesítették a rendőrséget.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály nyomozói az eljárás során azonosították a 18 éves áldozatot, és a szemle során beszerzett adatok, valamint a szakértői vélemények beszerzését követően a halált okozó testi sértés miatt indított nyomozást átminősítették emberölés bűntettére.

A nyomozás során azt is megállapították, hogy a fiatal nő halála 10-12 nappal a megtalálása előtt következett be.

A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2019. szeptember 24-én, még a holttest megtalálása előtt igazoltattak egy férfit, aki a rendőröknek hamis adatokat diktált be, ezért előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A kapitányságon kiderült, hogy a férfi ellen a Tatabányai Járásbíróság lopás vétség és magánlaksértés miatt elfogatóparancsot adott ki, ezért a férfit átszállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

Az életvédelmi nyomozók a bevezetett nyomozati cselekmények és a széleskörű adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy az emberöléssel gyanúsítható férfi azonos azzal, akit szeptember 24-én igazoltattak a rendőrök a XIII. kerületben.

A BRFK Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztályának nyomozói Sz. Tamást 2019. október 2-án Budapestre szállították, és emberölés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
 
 

ELŐZMÉNYEK

[2019.10.02]