2020.május.29

  • Péntek
  • Magdolna
+10°C
  • Szombat
  • +6°C/+15°C
  • Vasárnap
  • +7°C/+16°C
  • Hétfő
  • +9°C/+17°C

Jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélték a népligeti gyilkost

A vádlott – élve a büntetőeljárási törvény adta lehetőséggel – a vád szerinti bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

Jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélték a népligeti gyilkost
Jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélték a népligeti gyilkost


A férfi szexuális indíttatásból több nőt is megtámadott, egyiküket különösen kegyetlen módon meg is ölte; a Fővárosi Törvényszék az ügyészség indítványa alapján életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte.

A vádirat szerint a vádlott, egy 31 éves férfi 2016. október 12-én az esti órákban a IX. kerület Boráros téren megismerkedett egy hajléktalan életmódot folytató nővel, akit közös italozásra hívott. A nő elfogadta a férfi ajánlatát, ezért tömegközlekedési eszközzel a X. kerület, Népligetbe mentek, ahol egy sötét, bokros területen italozni kezdtek. A férfi egy idő után szexuálisan bántalmazta a sértettet, majd különösen kegyetlen módon megverte és a magatehetetlen nőt egy bokorba vonszolva a parkban hagyta. A sértett az őt ért bántalmazást követően a helyszínen meghalt.

A vádiratnak tárgya még négy, 2017. decemberi az esti órákban, a X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nők sérelmére elkövetett bűncselekmény is. A vádirat szerint a 31 éves férfi négy nőt támadott meg, akiket szexuálisan bántalmazni akart. A sértettek hangosan segítséget kértek, így a vádlott elmenekült, azonban ezt megelőzően mindegyik nőt megütötte vagy megrúgta, egyikük életveszélyes sérüléseket is szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói nagy erőkkel, még 2017 decemberében elfogták a terheltet.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A vádlott – élve a büntetőeljárási törvény adta lehetőséggel – a vád szerinti bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról. A bíróság bűnösnek mondta ki a vád szerint és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy leghamarabb 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

[2019.10.17]