2020.február.17

  • Hétfő
  • Donát
+3°C
  • Kedd
  • +6°C/+10°C
  • Szerda
  • +2°C/+8°C
  • Csütörtök
  • +2°C/+6°C

Mindenkit hülyének lehet nézni-áthelyezték az ügyben nyomozó kollegákat akik az önbetörést gyanították

Saját kulccsal, a riasztót hatástalanítva vittek el több százmilliót a letelepedési kötvényes cégtől

Saját kulccsal, a riasztót hatástalanítva vittek el több százmilliót a letelepedési kötvényes cégtől
Saját kulccsal, a riasztót hatástalanítva vittek el több százmilliót a letelepedési kötvényes cégtől

Az Index értesülései szerint belsős munka lehetett az Arton Capital nevű, letelepedési kötvényeket árusító cég budapesti irodájának kirablása. Az áprilisi betörésben több százmillió forint értékű eurót, valamint rengeteg fontos iratot vittek el az Artontól.

Az Index most azt írja, a behatolók nemcsak saját kulccsal mentek, de valószínűleg a riasztó kódját is ismerték.
A betörők ráadásul nemcsak a falba rejtett széf pontos helyét ismerték, hanem azt is tudták, melyik fiókban tartottak a széfen kívül is készpénzt az alkalmazottak, és tudták azt is, hol tartják a cég működéséhez elengedhetetlen, fontos dokumentumokat, és a központi szervert, amin szintén a kötvényüzlettel kapcsolatos, érzékeny adatok voltak.

Ezen kívül a Hajós utca felől behatoló tolvajok teljes csöndben és minden gyanú felkeltése nélkül ki tudták pakolni az irodát.

Az Index úgy tudja, korábban is volt lopás az Arton irodájában, akkor 5 millió forintnyi euró tűnt el. Akkor a cég vezetője, a bolgár származású Balogh Radosztina (aki egyébként Rogán Antal évfolyamtársa volt az egyetemen) megmozgatta rendőrségi kapcsolatait, és a nyomozók poligráfos vizsgálatnak vetették alá a cég összes alkalmazottját. Ezen egy külföldi dolgozó nem szerepelt jól, mégsem rúgták ki akkor a cégtől. Pont ezért ez az ember az áprilisi betörés után is nagyon érdekelte a rendőrséget, de végül nem lett belőle gyanúsított, ahogyan senki másból sem.

Pedig a rendőrség tényleg iszonyatos erőforrásokat mozgatott meg a nyomozásban: már több mint 1000 tanút meghallgattak, sokukat csak azért, mert a mobilja cellainformációi szerint épp a környéken járt a betörés idején. 

Oldalunk úgy értesúlt hogy az ügyben dolgozó kollegákat megfenyegeték , kirúgással fenyegették őket volt akit  kerületbe helyeztekát.

"Már akkor mondtak hogy önbetörés,de nem lehetett abban nyomozni... A nyomozó csoportot aki kapta a nyomozás feladatait szétoszlaták fegyelmi eljárás  , meg kirúgás volt a belső vezetői reakció..." -mondta oldalunknak egy bizalmas...Úgy tudjuk hogy a szemle bizottság is majdnem így járt ...végül azok nem helyezték el őket de ott is ez volt az első reakció..."

Érdekes adalék hogy a NAv nem is tudott arról hogy  ilyen mennyiségű készpénzállomány volt  a házipénztárban"

Dehát ebben az országbanmindet lehet...

[2019.10.21]