2020.május.25

  • Hétfő
  • Orbán
+10°C
  • Kedd
  • +6°C/+15°C
  • Szerda
  • +7°C/+16°C
  • Csütörtök
  • +9°C/+17°C

Több hangfelvétel került elő a Borkai-féle zsarolással kapcsolatban

A rendőrség gyanúja szerint mielőtt a felvételek nyilvánosságra kerültek, Póczik József volt válogatott labdarúgó megzsarolta velük Rákosfalvyt.

Több hangfelvétel került elő a Borkai-féle zsarolással kapcsolatban
Több hangfelvétel került elő a Borkai-féle zsarolással kapcsolatban

A zsarolás előzményei ITT

Az RTL Híradó most több részletet is megmutat, melyben jól hallható, hogy 10 millió forintot kértek egy videófelvételért, és egyezkedtek a határidővel kapcsolatban is.

Borkai Zsolt volt fideszes polgármesterről és Rákosfalvy Zoltán győri ügyvédről az önkormányzati kampány utolsó napjaiban került nyilvánosságra több fotó és videó, melyeken intim helyzetben fiatal lányokkal láthatóak egy luxushajón.

A rendőrség gyanúja szerint mielőtt a felvételek nyilvánosságra kerültek, Póczik József volt válogatott labdarúgó megzsarolta velük Rákosfalvyt.

A gyanú szerint tízmillió forintot kért az ügyvédtől a képekért.

Az RTL birtokába jutott több hangfelvétel, amin a készítőjük szerint ő és Póczik erről beszélnek egymás közt.

“- Jó. És mi a pénz, amit kér érte, ami a legutolsó?

- Hát az a tizes, amit beszéltünk.

- 10 millió. Jó. És a fényképeken kívül ugye még előjött, hogy van egy pár perces videó is?

- Igen, igen, azt is mondta, de hát figyelj ide, jobb minél előbb lerendezni vele, mert tudom, hogy milyen labilis a faszi. Én őt ismerem, de találkozni nem. Én is csak ilyen közvetítőn keresztül vagyok vele.”

A hangfelvételeket Puska Péter készítette, aki most is Rákosfalvynak dolgozik. Őt először Póczik József említette név szerint a Híradónak, amikor szerdán adott interjújában arról beszélt, hogyan találkozott idén nyáron Rákosfalvy Zoltánnal.

“Bementem, és akkor mondta a Puska Peti, hogy aláírod akkor a papírt? Mondom milyen papírt – nem volt az asztalon semmi. Mondom milyen papírról beszélsz te? Mindjárt átvette a szót a Rákosfalvy. Azt mondja, hát engem nem lehet megzsarolni. Mondom én? Hát nem is azért jöttem, mondom, én nem is akarlak megzsarolni, hát miért akarnálak? Ismersz 35-40 éve. Én valakit is megzsaroltam?”

A híradó megkereste a Póczik József által említett Puska Pétert. Ő is győri focista volt korábban, nyilatkozni nem akart, de azt megerősítette, hogy idén augusztusban többször is megkereste őt telefonon Póczik József.

Puska szerint Póczik azt állította, hogy egy ismeretlen megbízót képvisel, aki pénzt kér a borkais felvételekért cserébe.

A telefonhívásokat Puska Péter rögzítette. Íme egy újabb részlet:

“Értem, akkor magyarán vagy te, van ez a közvetítő, akiben te 100 százalékig megbízol és ez tartja kézben a csávót, akinél vannak a felvételek.

- Igen, így pontosan, pontosan.

- Jó.

- Annyit mondott, hogy hétfőig döntsék el. Hogy mondom, hogy mit akar, mit nem, ehhez viszont halvány f...m nincs.

- Aha, jó. Egy a lényeg: neki kell a 10 millió hétfőn kettőig, ha nem kapja meg, akkor te is kiestél.

- Hogy mit csinál vele, én azt nem tudom.”

A felvételekért végül nem fizettek. A zsarolással gyanúsított Póczik József korábban tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. 

[2019.11.24]