2020.július.7

  • Kedd
  • Appolónia
+10°C
  • Szerda
  • +6°C/+15°C
  • Csütörtök
  • +7°C/+16°C
  • Péntek
  • +9°C/+17°C

Kapcsolati erőszak és szexuális kényszerítés

Szexuális kényszerítés bűntette és más bűncselekmény miatt emeltek vádat egy hatvannégy éves kiskunmajsai férfi ellen

Illusztráció
Illusztráció

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség szexuális kényszerítés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy hatvannégy éves kiskunmajsai férfi ellen, aki 2018 áprilisától a vele közös házban élő volt feleségét rendszeresen bántalmazta, betört az asszony lakrészébe, a közös berendezési tárgyakat rongálta, valamint többször közösülésre akarta kényszeríteni a sértettet.

A vád szerint a vádlott és felesége házassága a férfi italozó életmódja és agresszív, dühöngő magatartása miatt megromlott, így 2018 áprilisában elváltak. A lakóházukat ezután is közösen használták úgy, hogy a sértett és a vádlott külön szobában lakott, viszont a konyhát, a fürdőszobát, valamint a folyosót mindketten használták.

A vádlott a házasság felbontása után is rendszeresen italozott és részegen a volt házastársát szidalmazta, veszekedett vele. A vádlott – mivel a válásért az asszonyt okolta – bosszúból a sértett lakrészének ajtaját többször betörte, oda bejárt, a holmiját elvette, a közösen használt lakótérben a berendezési tárgyakat rongálta, összetörte, levizelte. 2019 közepétől kezdve a vádlott a veszekedések során a sértett karját rángatta, kezét szorongatta, illetve az asszonyt megrúgta, miközben trágár szavakkal fenyegette. A bántalmazások miatt a sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A vádlott a kapcsolat megromlása és a válás ellenére többször közösülni is akart a volt feleségével, de a sértett ezt visszautasította. Az agresszív férfi azonban ebbe nem nyugodott bele, engedély nélkül, éjszakánként, bement a sértett lakrészébe, bebújt az ágya alá, fogdosta a volt feleségét, az utcán kiabálva üldözte. A sértett segélykérésére többször a nagykorú gyermekek fékezték meg a vádlottat.

2019. augusztus 30-án a vádlott a konyhában erőszakoskodott a sértettel, hátulról átkarolta, fogdosta, a menekülni próbáló sértettet pedig lefogta és azzal fenyegette, hogy baltával megöli. Az asszonynál ekkor telt be a pohár: a volt férjének a megbüntetését kérve értesítette a rendőrséget, akik őrizetbe vették a vádlottat.

A letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség szexuális kényszerítés bűntettén kívül kapcsolati erőszak bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

hirpress.hu  mklu

[2019.12.03]