2020.július.7

  • Kedd
  • Appolónia
+10°C
  • Szerda
  • +6°C/+15°C
  • Csütörtök
  • +7°C/+16°C
  • Péntek
  • +9°C/+17°C

Tömegbaleset Hejőkürtnél

Óvatosan a jeges utakon.

Tömegbaleset Hejőkürtnél
Tömegbaleset Hejőkürtnél

2019.12.02-án 17 óra 02 perckor lakott területen kívül, Hejőkürt közigazgatási területén, M3 autópálya bal pályatest 164734 méterében, Nyíregyháza irányából Budapest irányába közlekedett, egy Ford típusú tgk., melynek sofőrje közlekedése során nem az út és a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a járműve sebességét, aminek következtében elvesztette uralmát a jármű felett, menetiránya szerinti bal oldalon lehaladt az úttestről és szalagkorlátnak ütközve állt meg, elfoglalva a belső forgalmi sávot.

A baleset után a belső forgalmi sávban közlekedő Volvo típusú szgk. sofőrje, hogy ne ütközzön a Ford tgk.-nak, járművét a külső forgalmi sávba kormányozta, ahol jobb oldalával súrlódásszerűen ütközött egy ismeretlen járműszerelvénynek. Ismeretlen járműszerelvény tovább közlekedett, a Volvo pedig megállt a külső forgalmi sávban.

Kis idő eltelte után az azonos irányban közlekedő Hyundai I30 típusú szgk. sofőrje elhaladt a Ford tgk. mellett, elvesztette uralmát a jármű felett, és menetiránya szerinti bal oldalt lehaladt az úttestről és szalagkorlátnak ütközött, majd tovább lendült és a külső forgalmi sávban tért nyugalmi helyzetbe.

Rövid idő eltelte után az azonos irányban külső forgalmi sávban közlekedő Fiat típusú tgk. sofőrje, hogy ne ütközzön a Hyundai I30-nak, járművét balra kormányozta és menetiránya szerinti bal oldalt félig lehaladva az úttestről állt meg.

Kis idő eltelte után az azonos irányban külső forgalmi sávban közlekedő Hyundai I30 típusú szgk. elsőnek a már álló Hyundai I30 típusú szgk-val ütközik, majd tovább lendül és menetiránya szerinti jobb oldalt szalagkorlátnak ütközik, majd külső forgalmi sávban tér nyugalmi helyzetbe.

Kis idő eltelte után az azonos irányban külső forgalmi sávban közlekedő Lexus típusú szgk. első részével az első Hyundai I30 típusú szgk. jobb oldalának ütközik, tovább lendül és jobb oldalával a belső forgalmi sávban álló Fiat típusú tgk. jobb első sarok részének ütközik, majd érintőlegesen szalagkorlátnak ütközve áll meg. Az ütközés hatására az első Hyundai I30 az elejével a jobb oldali szalagkorlátnak csapódik és a leállósávon tér nyugalmi helyzetbe.

Ezután a közvetlenül a Lexus jármű mögött közlekedő Mercedes első részével még az ütközések előtt Lexus jármű bal hátsó részének ütközik, majd tovább lendül és az előtte álló Hyundai típusú szgk. hátsó részének ütközik, majd tovább gurulva a külső forgalmi sávban tér nyugalmi helyzete.

Az ütközés hatására a Hyundai tovább lendül és a már korábban megálló Volvo hátsó részének ütközik. Kis idő eltelte után a Ford tgk.-tól tovább haladva a külső forgalmi sávban forgalmi okok miatt megállt, Peugeot típusú szgk-val ütközik, aminek következtében a mögötte haladó Skoda tgk. jobb első sarok részével nekiütközött majd tovább lendült és a belső szalagkorlátnak ütközve állt meg.

Az első Hyundai I30 vezetője és utasa megsérültek, a sofőr súlyosan, az utasa könnyebben. Az autópálya forgalma lezárva a baleset kezdetétől 23 óráig.

[2019.12.02]