2020.július.12

  • Vasárnap
  • Izabella
+10°C
  • Hétfő
  • +6°C/+15°C
  • Kedd
  • +7°C/+16°C
  • Szerda
  • +9°C/+17°C

Kiugrott a Óbudai Egyetemen a negyedik emeletről az egyik hallgató

Egy negyedik emeleti folyosó ablakán ugrott ki az egyetemista, és a mentők ugyan hamar kiértek, de már nem tudtak segíteni raja.

Illusztráció
Illusztráció

Öngyilkos lett egy hallgató az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán kedden - írja az Index. A negyedik emeletről vetette ki magát, a mentők hamar kiértek, de már nem tudtak segíteni rajta.

A rendőrség a lap megkeresésére azt válaszolta, hogy idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják.

Az Óbudai Egyetem szerdán válaszolva az Index megkeresésére közölte: 

„Az Óbudai Egyetemen tragikus hirtelenséggel életét vesztette a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar egyik nappali tagozatos hallgatója a Bécsi út 94-96. számú Kandó „C” épületénél december 3-án délelőtt. A szemtanúk késlekedés nélkül értesítették a hatóságokat és ezzel egy időben az egyetem vezetését.

A mentők és a rendőrök perceken belül kiérkeztek a helyszínre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az esettel kapcsolatban közölte: „Idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a haláleset körülményeit a BRFK közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.”

Az egyetem vezetése eddig is és az eset kapcsán most is különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy hallgatóinknak és munkatársainknak megfelelő mentálhigiénés segítséget biztosítson. A trauma feldolgozásához intézményünk pszichológus szakemberei már a tegnapi napon megkezdték a lelki segítségnyújtást az érintettek számára.

Az intézmény vezetése együtt érez a gyászoló családdal és minden módjában álló segítséget meg kíván adni a gyász enyhítése érdekében.”

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe!

[2019.12.04]