2020.február.26

  • Szerda
  • Edina
+9°C
  • Csütörtök
  • +5°C/+8°C
  • Péntek
  • +2°C/+6°C
  • Szombat
  • +3°C/+6°C

Halálra verte barátját

Ököllel ütötte és munkavédelmi bakanccsal a lábán rugdosta egy férfi a barátját Gerendáson

Ököllel ütötte és munkavédelmi bakanccsal a lábán rugdosta egy férfi a barátját Gerendáson
Ököllel ütötte és munkavédelmi bakanccsal a lábán rugdosta egy férfi a barátját Gerendáson

Halálra verte barátját egy férfi 2018. július 16-án, Gerendáson. A rendőrséget a békéscsabai kórházból értesítették arról, hogy életét vesztette egy férfi, akit a mentők súlyos állapotban szállítottak be az intézménybe. Az elhunytnak olyan sérülései voltak, amelyek közlekedési balesetre utaltak. A Békéscsabai Rendőrkapitányság azonnal megkezdte a történtek körülményeinek tisztázását. A széleskörű adatgyűjtés, tanúkihallgatások, szakértői vizsgálatok eredményeképpen a rendőrök megállapították, hogy a férfi nem közlekedési baleset áldozata lett, hanem bántalmazhatták. Amikor rátaláltak, egy ház előtt feküdt, onnan vitték kórházba a mentők. A házban lakó férfi először azt állította, egyik szomszédja szólt neki, hogy barátja a háza előtt, a földön fekszik. Ő kiment és miután látta, hogy nem lélegzik, megpróbálta újraéleszteni.

A nyomozás adatai arra utaltak, hogy a férfinak köze lehet a tragédiához, ráadásul a később tett tanúvallomásaiban egymásnak ellentmondó dolgokat is mondott. Végül 2018. augusztus 2-án beismerte, hogy bántalmazta a barátját. Együtt italoztak, majd haza akarta küldeni a vendégét, kikísérte az utcára és magára hagyta. Amikor a szomszédja szólt neki, hogy nem ment el onnan, újra kiment hozzá. Munkavédelmi bakanccsal a lábán belerúgott, hogy felkeljen és elmenjen a háza elől. Dulakodni kezdtek, eközben többször megrúgta és ököllel ütötte még akkor is, amikor már a földön feküdt.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az 53 éves gerendási K. Róbertet halált okozó testi sértés bűntett elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait 2020. január 22-én továbbította a Békés Megyei Főügyészségre.


 

hirpress.hu  police.hu

[2020.01.22]