2020.december.5

  • Szombat
  • Vilma
+10°C
  • Vasárnap
  • +6°C/+15°C
  • Hétfő
  • +7°C/+16°C
  • Kedd
  • +9°C/+17°C

Tatabányai kettős gyerekgyilkosság

Mintacsalád voltak és semmilyen előjele nem volt a gyilkosságnak, mondta az RTL Híradónak annak a férifnak az anyósa, aki pénteken megölte 7 és 9 éves kisfiát, majd magával is végzett.

Megölte két gyerekét, majd magával is végzett egy tatabányai férfi.
Megölte két gyerekét, majd magával is végzett egy tatabányai férfi.

Megölte két gyerekét, majd magával is végzett egy tatabányai férfi.

A rendőrség közlése szerint pénteken fél 12 előtt kaptak bejelentést egy családi veszekedésről Tatabányáról. Amikor a helyszínre érkeztek, megállapították, hogy a lakásban élő férfi megölte 9 és 7 éves gyermekét, majd önmagával is végzett. A tragédia Tatabánya Bánhida nevű városrészében, az Új soron történt. 

Egy veszekedés után az anya elment otthonról, a rendőröket a szomszédok értesítették. A járőrök a gyerekeket megpróbálták újraéleszteni, de már nem lehetett segíteni rajtuk. Az MTI úgy tudja, a 40 év körüli apa pszichiátriai kezelés alatt állt. Úgy tudjuk, hogy mindkét áldozat kisfiú.

A rendőrség a történtek pontos körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja.


A férfi és felesége összeveszhettek, ezért a nő elment otthonról és mire hazaért a gyerekeket már holtan találta. Férje őt is megtámadta, ezért az utcára menekült és segítséget kért. A szomszédok hívták a rendőröket, de mire a nyomozók odaértek a férfi megölte magát.

A nagymama sírva beszélt arról, hogy mennyire „büszke volt unokáira és vejére, mert egy szerető férj volt, aki nagyon szerette a lányát.”Kiegészítették egymást, semmi problémát nem láttam – mondta a nagymama. 

Lányával még nem tudott beszélni, mert a nő sokkos állapotban kórházban van. „Azt hajtogatja, hogy neki nincsen háza, nincsen családja, nincs semmije, és neki nem lesz már ilyen szép két gyereke sem, férje sem”, mondta a nagymama. 

A nagymama szerint a sajtóhírekkel ellentétben veje soha nem állt pszichiátriai kezelés alatt. Gépészmérnökként dolgozott és csak a családjának élt. „Nem ivott, nem dohányzott, nem csavargott, szórakozása a zene volt, gitározott egy együttesben”, nyilatkozta az asszony, aki szerint józan ésszel a féri ezt biztosan nem tette volna, „valamiért kikattant, de még nem tudják, miért”.

hirpress.hu  rtl police.hu

[2020.02.09]