2020.december.5

  • Szombat
  • Vilma
+10°C
  • Vasárnap
  • +6°C/+15°C
  • Hétfő
  • +7°C/+16°C
  • Kedd
  • +9°C/+17°C

Leszúrással fenyegetett és megpofozott egy végrehajtót

A felvilágosítás közben a vádlott hangos szóváltásba keveredett a végrehajtóval, a vita hevében szidalmazni kezdte, majd azzal fenyegette meg, hogy le fogja szúrni.

Leszúrással fenyegetett és megpofozott egy végrehajtót
Leszúrással fenyegetett és megpofozott egy végrehajtót

A Bajai Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszakleszúrással fenyegetett és megpofozott egy végrehajtót. bűntette miatt vádat emelt egy bajai nő ellen, aki 2019. május 7-én Baján egy végrehajtási eljárás miatt 

A vádirat szerint a nő 2019. május 7-én, délelőtt, megjelent az egyik bajai végrehajtó irodájában. A zaklatott állapotban lévő vádlott a nagykorú fiával együtt érkezett és egy vele szemben folyó végrehajtási ügyben akart tájékoztatást kérni egy ingatlan kiürítéséről.

Az iroda ügyfélfogadó helyiségében a vádlott és fia leült az egyik asztalhoz, míg velük szemben a végrehajtó és egy adminisztrátor foglalt helyet. A végrehajtó ezután tájékoztatni kezdte a vádlottat a folyamatban lévő végrehajtási eljárásról.

A felvilágosítás közben a vádlott hangos szóváltásba keveredett a végrehajtóval, a vita hevében szidalmazni kezdte, majd azzal fenyegette meg, hogy le fogja szúrni. Ekkor a sértett férfi felállt a tárgyalóasztaltól és a vádlottnak ajtót mutatva felszólította, hogy távozzon. Eközben a vádlott is felállt az asztaltól, de nem ment ki az irodából, hanem jobb tenyérrel a hivatalos személynek minősülő sértettet pofon ütötte.

A bántalmazás miatt a sértett végrehajtó a bal arcfelének zúzódását szenvedte el, amely sérülés nyolc napon belül gyógyult. A sértett a rendőrséget is értesítette, akik lefoglalták az iroda biztonsági kamerája által a bűncselekményről készült felvételt. A sértett a nyolc napon belül gyógyuló sérülés miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

hirpress.hu  mklu

[2020.02.12]