2021.április.22

  • Csütörtök
  • Csilla

Nem lesz légkondi a 3-as metrón

A Fővárosi Közgyűlés szerdán fogadta el a 2020. évi költségvetését.

Illusztráció_Nem lesz légkondi a 3-as metrón
Illusztráció_Nem lesz légkondi a 3-as metrón

Nagyon sajnálom, hogy hosszú vita után az M3-as metró orosz vonatainak utólagos klimatizálását – Ughy Attila képviselő javaslatát elutasítva – végül nem emelte be az idei költségvetésbe a Közgyűlés, így a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényeken telnek, hisz idén meg sem tud indulni a vonatok klimatizálása fedezet hiányában – írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán fogadta el a 2020. évi költségvetését. A vitában Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója is felszólalt, ezután közösségi oldalán osztotta meg véleményét.

Szerintem ez így nincs jól, a metrókocsik légkondicionálását meg kell oldani, ahogy az októberi választások előtt még mindenki, Tarlós István és Karácsony Gergely is egyetértett abban, hogy ezt a valóban jelentős hiányosságot pótolni kell ebben az önkormányzati ciklusban. Az az utasok érdeke, hogy ez a fejlesztés ne süllyedjen az elfelejtett választási ígéretek és politikai odamondások világába, mivel a vonatok klimatizálását tényleg várják a budapestiek – jegyezte meg. Korábban a volt főpolgármester,

Tarlós István nem támogatta teljes mellszélességgel az M3-as szerelvények klimatizálását. Egy 2017-es interjúban érdeklődésre még azt válaszolta, hogy „lehet ilyeneken szórakozni, hogy legyen klíma, azt is lehetne követelni, hogy legyen büfékocsi is”.

Aztán tavaly nyáron, még az önkormányzati választás előtt a Főpolgármesteri Hivatal közleményben azt írta, hogy „megvalósítható közelségbe” kerültek a klímás szerelvények.

[2020.02.26]