2020.november.26

  • Csütörtök
  • Virág
+10°C
  • Péntek
  • +6°C/+15°C
  • Szombat
  • +7°C/+16°C
  • Vasárnap
  • +9°C/+17°C

Egy unokázós csalóért mentek de kettőt fogtak el a nyomozók

A Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós nyomozócsoport kollégái pénzátvételkor értek tetten egy csalót, majd apósát is elfogták, aki korábban szintén unokázós csalásokban vett részt.

Egy unokázós csalóért mentek de kettőt fogtak el a nyomozók
Egy unokázós csalóért mentek de kettőt fogtak el a nyomozók

Unokázós csalók ismét idős embereket kerestek fel magukat hozzátartozójuknak kiadva, hogy pénzt csaljanak ki valótlan balesetekre hivatkozva. Egy terézvárosi idős asszonytól 2020. február 20-án másfél millió forintot csaltak ki; a pénzért egy férfi ment.

A nyomozók a lefoglalt kamerafelvételek alapján azonosították a férfit, és 2020. február 25-én délután egy XVIII. kerületi társasház előtt fogták el, miután pénzt és ékszereket vett át egy idős asszonytól. A rendőrök a 22 éves budapesti B. Csabánál több mint egymillió forint értékben találtak pénzt és arany ékszereket. A nyomozók ezután kutatást tartottak az elkövető pesterzsébeti lakásán.

A rendőröknek a férfi apósa nyitott ajtót, a 48 éves martonvásári D. József, akit szintén elfogtak. A gyanú szerint D. József is pénzt csalt ki két idős asszonytól úgy, hogy az eddig ismeretlen női társa telefonon felhívta a sértetteket, majd magát a lányuknak kiadva közölte, hogy balesetet okozott, és mivel lejárt a kötelező biztosítása, de nem akarja, hogy rendőrségi feljelentés legyen, ki kell fizetnie a keletkezett kárt. A férfi a III. és a XIII. kerületi sértettektől közel hatmillió forintot vett át.

A kutatáskor a rendőrök telefonokat és SIM kártyákat foglaltak le; még a virágládába rejtve is mobiltelefont találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály nyomozói mindkét férfit kétrendbeli csalás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

hirpress.hu  police.hu

[2020.02.27]