2021.január.25

  • Hétfő
  • Pál
+2°C
  • Kedd
  • +5°C/+9°C
  • Szerda
  • +5°C/+7°C
  • Csütörtök
  • +3°C/+5°C

Végletekig kihasználták az idős beteg embert

A halála után a vádlottak a sértettet egyszerűen kitolták a tolószékében az albérletük közelében lévő erdőbe és otthagyták.

A korházból is kilopták hogy elvegyék az idős ember pénzét
A korházból is kilopták hogy elvegyék az idős ember pénzét

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt három személy ellen, akik azért, hogy pénzéből saját megélhetésüket biztosítsák, egy időskorú, beteg férfit kihasználtak, végül a halálát okozták.

A vád szerint a három vádlott korábban közös albérletben lakott a cselekmény idején közel hetvenéves, mindkét lábának amputálása után tolószékbe kényszerült sértettel. A sértett bankkártyáját a vádlottak használták, igaz, abból ekkor még tartásáról is gondoskodtak.

A sértett lehetőségeihez mérten többször is megpróbált kiszabadulni a vádlotti körből, azonban az elkövetők mindig el tudták érni, hogy a sértettet végül visszavigyék éppen aktuális közös albérletükbe, de egyre kevésbé viselték gondját.

Végül a vádlottak már teljesen elhanyagolták a sértett addig is minimális gondozását, aki ennek következtében ismét kórházba került, ahol állapotán sikerült javítani és a vádlottaknál maradt bankkártyáját is le tudták tiltani.

Az elkövetők közül ketten ekkor – rokonának kiadva magukat – meglátogatták a kórházban a sértettet, majd azzal az indokkal, hogy kiviszik cigarettázni, kitolták az épületből. Először egy Budapest belvárosában lévő bankfiókhoz szállították, ahol százezer forintot felvetettek vele számlájáról, majd új, vidéki albérletükbe vitték.

Az albérletben azután a vádlottak egyáltalán nem gondoskodtak a beteg sértettről, állapota rosszabbodása ellenére sem hívtak hozzá orvost és ennek következtében elhunyt. A halála után a vádlottak a sértettet egyszerűen kitolták a tolószékében az albérletük közelében lévő erdőbe és otthagyták.

Az ügyben nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével miatt nyújtott be vádiratot a Pest Megyei Főügyészség az elkövető ellen.

hirpress.hu  mklu

[2020.04.20]