2021.január.25

  • Hétfő
  • Pál
+2°C
  • Kedd
  • +5°C/+9°C
  • Szerda
  • +5°C/+7°C
  • Csütörtök
  • +3°C/+5°C

Kőműves kalapáccsal és boxerrel akartak tartozást behajtani ragadtak

Erőszakkal próbálták behajtani a ki nem fizetett munkabérüket.

Illusztráció
Illusztráció

Vádat emelt a Szentesi Járási Ügyészség azzal a négy férfival szemben, akik tavaly év végén erőszakkal próbálták behajtani a ki nem fizetett munkabérüket.

A kőművesként dolgozó vádlottak egyike tavaly nyáron megállapodott a tulajdonossal, hogy felújítja a házát, kicseréli a nyílászárókat, valamint a házat nemesvakolattal és szigeteléssel látja el. Munkadíjként 1,2 millió forintot állapítottak meg, és a felújítás tavaly december elején el is készült. A kölcsönösen kialkudott munkadíjból azonban 225 ezer forintot nem fizetett meg a tulajdonos arra hivatkozva, hogy az elvégzett munka nem megfelelő minőségű. Később pedig többszöri telefonbeszélgetésre és követelőzésre sem volt hajlandó a tartozását kiegyenlíteni.

Karácsony előtt pár nappal a kőműves három társával felkereste a tulajdonost azzal az indokkal, hogy a helyszínen maradt szerszámait elvigye. A brigád tagjai elmentek és felpakolták a szerszámokat, ezt követően azonban kőműves kalapácsot és boxert ragadtak, és a nagykapu mögött álló tulajt és fiát benyomva visszamentek az ingatlan udvarára.

A kőművesek közölték a tulajdonossal, hogy fizesse ki a tartozását, különben leverik a lakóház szigetelését, valamint a tartozás fejében elviszik az ingóságait, és agyonverik, amennyiben nem adja meg a pénzt. Az egyik munkás, hogy a követelésnek nyomatékot adjon bokszerrel vállon és felkaron ütötte azt kiabálva, hogy eltöri a csontjait. De több alkalommal megütötték az apja védelmére kelő fiát is.

Miután a tulajdonos a bántalmazások és a fenyegetések hatására sem volt hajlandó megadni a tartozást, a kőművesek felhagytak  a magatartásukkal, és azzal távoztak, hogy pár nap múlva visszajönnek. A tulajdonos és a fia nyolc napon belül gyógyuló fej, valamint a váll és karsérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett önbíráskodás, valamint minősített magánlaksértés és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a kőművesekkel szemben.

Az eljárás kezdeti szakaszában letartóztatásban, majd azóta bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt lévő férfiak bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

[2020.04.30]