2021.június.19

  • Szombat
  • Gyárfás

Kalapáccsal és egy szerszámnyéllel verte halálra a a nagynénjét

A férfi kórós elmeállapota miatt nem büntethető.

Illusztráció
Illusztráció

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint egy huszonnégy éves, drogos életmódot folytató férfi a vádlott. A kábítószert sokszor a nagynénjétől kért pénzből vette meg. A 49 éves nő azért adott neki pénzt, mert félt attól, hogy megöli őt.

A férfi 2019. július 4-én a kora esti órákban megjelent nagynénje XVIII. kerületi lakóhelyén azzal a szándékkal, hogy végezzen a nővel, nem tetszett neki ugyanis, ahogy a nő korábban viselkedett vele.

Miután nagynénje a kopogására ajtót nyitott, a férfi rátámadt, majd az átlagosat jelentősen meghaladó mértékű fájdalmat okozva bántalmazta egy kalapáccsal és egy szerszámnyéllel. A verésbe a nő belehalt.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az ügyészség – mivel a vádlott olyan kóros elmeállapotban szenved, amely miatt a törvény nem teszi lehetővé a büntethetőségét – indítványozta, hogy a bíróság mentse fel a férfit, ám a bűnismétlés veszélye miatt rendelje el kényszergyógykezelését. A vádlott jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

hirpress.hu  mklu

[2020.06.23]