2020.október.19

  • Hétfő
  • Nándor
+10°C
  • Kedd
  • +6°C/+15°C
  • Szerda
  • +7°C/+16°C
  • Csütörtök
  • +9°C/+17°C

Verekedni hívták, de majdnem megölték

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt két férfi és két nő ellen emberölés bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt.

Illusztráció
Illusztráció

A vádirati tényállás szerint az egyik férfi vádlott 2018. októbere végén a kora délutáni órákban Miskolcon átment egy szomszédos házba, ahol az ott lakó családtagok -négy férfi és egy nő- italoztak és zenét hallgattak.

A vádlott fölényesen és kihívóan viselkedett az ott tartózkodókkal és egy korábbi sérelme miatt az egyik férfit rövid szóváltás után verekedni hívta. A kihívott fél kijelentette, hogy nem fél a vádlottól, ezért vele együtt kiment a házból az utcára. Követte őt az apja és egy másik férfi rokona. A vádlott azonban hazaszaladt szemben lévő lakásába és onnan egy baseball ütővel tért vissza. Magával vitte családtagjait, a további három vádlottat, akik mindannyian botokkal voltak felfegyverkezve.

Valamennyi vádlott azonnal rátámadt az egyébként erősen ittas sértett férfira. A náluk lévő eszközökkel a fején, és a védekezésül felemelt karján ütlegelték.

A sértett egyik rokona megpróbált beavatkozni és a baseball ütővel támadó vádlottat egy időre lefogta, de a másik férfi vádlott-társ egy bottal feléje ütött, így a lefogott vádlott kiszabadult a szorításból és a baseball ütővel a sértettet olyan erővel ütötte tarkón, hogy az eszméletlenül a földre rogyott.

A sértett védelmében az apja is megpróbált közbelépni, de a baseball ütős vádlott őt is fejen akarta ütni, de csak a karját találta el. Az apa könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

A bántalmazás során a vádlottak mindannyian fenyegetőztek, a sértettet elsődlegesen kihívó vádlott azt kiabálta, hogy „megdöglesz, szétütöm az agyadat!”, illetve később „remélem meghalt!”, míg az egyik nő vádlott pedig azt, hogy „remélem, nem marad meg, megérdemelte!”.

A sértett a bántalmazások eredményeképpen 8 napon túl gyógyuló többszörös koponyacsonttörés sérüléseket szenvedett el, melyek közvetlenül életveszélyes állapotot eredményeztek. A halálos sérülés kialakulásának reális esélye is fennállt, elmaradása csak a véletlennek köszönhető.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő valamennyi vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

hirpress.hu  mklu

[2020.07.07]