2020.október.23

  • Péntek
  • Gyöngyi
+10°C
  • Szombat
  • +6°C/+15°C
  • Vasárnap
  • +7°C/+16°C
  • Hétfő
  • +9°C/+17°C

Zaklatta, zsarolta a sértett nőt, majd elrabolta és egy erdőben kikötözte annak férjét

A vádlott rövid idő elteltével azonban telefonon tovább zaklatta a sértetteket, napi rendszerességgel több szöveges üzenetet küldött a mobiltelefonjaikra.

Illusztráció
Illusztráció

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség fegyveresen elkövetett emberrablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a viszonzatlan érzelmei miatt rendszeresen zaklatta, zsarolta a sértett nőt, majd elrabolta és egy erdőben kikötözte annak férjét.

A sértett nő és a sértett férfi házastársak voltak, 2015. év végén megromlott a kapcsolatuk, ezért külön költöztek. Az asszony egy ismerőse zsákai házába költözött és a különélése során ismerkedett meg a szintén Zsákán élő vádlottal, aki a mindennapi életvitelében sokszor segített a sértettnek.

Idővel a vádlott szorosabb kapcsolatot akart létesíteni a nővel, aki ezt elutasította. A vádlott 2018-ban a visszautasítás miatt meg akarta büntetni a sértettet. 2018. május 18-án reggel Zsákán az utcán összetalálkozott a nővel, megállította és felszólította arra, hogy adjon át neki 1 millió forintot, mivel annyival tartozik neki. A férfi elővett egy gáz-riasztó pisztolyt és a megfélemlített sértett írásban elismerte a vádlott felé fennálló tartozását.

Időközben a nő és férje kibékültek, újra összeköltöztek. Ezt megtudva a vádlott kivitte a sértett férfit egy földútra, egy erdős területre, ahol egy gáz-riasztó pisztollyal arra kényszerítette, hogy telefonon hívja oda a feleségét és a jelenlétében írjon egy újabb tartozáselismerő nyilatkozatot, mert ha ezt megteszi csak azután fogja őket szabadon engedni.

A sértett férfi félelmében ennek eleget tett, majd a vádlott a sértettet az erdőben egy fához kikötözte, amíg elment a nőért. A megkötözött férfinak időközben sikerült magát kiszabadítania és amikor a vádlott az asszonnyal visszaérkezett, rátámadt a vádlottra és kölcsönösen ütötték egymást. Ez idő alatt a nő magához vette a vádlott fegyvereit tartalmazó táskát, majd abból elővett egy sörétes puskát és a lőszer eltávolítása után azzal fékezte meg a vádlottat, így el tudtak menekülni a helyszínről.

A vádlott rövid idő elteltével azonban telefonon tovább zaklatta a sértetteket, napi rendszerességgel több szöveges üzenetet küldött a mobiltelefonjaikra.

A jelenleg bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt álló vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség fegyveresen elkövetett emberrablás bűntette, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette, súlyos testi sértés bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban halmazati büntetésül fegyház büntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a vádlott által a sértett kikötözéséhez használt vezetéket, bilincset kobozza el.

hirpress.hu  mklu

[2020.07.07]