2021.május.7

  • Péntek
  • Gizella

Két év után derült ki, kik daraboltak fel és ástak el egy férfit és párját Pilisszentivánnál

A nyomok egy XIII. kerületi lakópark földszinti lakásából vezettek, ahol a rendőrök emberi eredetű vérszennyeződéseket találtak.

Két év után derült ki, kik daraboltak fel és ástak el egy férfit és párját Pilisszentivánnál
Két év után derült ki, kik daraboltak fel és ástak el egy férfit és párját Pilisszentivánnál

Egy erdős területen elásva, tetemkereső kutyákkal és talajradar segítségével találta meg Pilisszentiván erdős külterületén még 2018-ban a rendőrség egy 43 éves szlovák férfi és barátnője holttestét feldarabolva, de csak most tudták elfogni a gyilkossággal gyanúsított két férfit.

Pilisszentivánra a nyomok egy XIII. kerületi lakópark földszinti lakásából vezettek, ahol a rendőrök emberi eredetű vérszennyeződéseket találtak. Az ebből felállított genetikai profil útján sikerült azonosítani egy 43 éves szlovák állampolgárt. A férfi – aki egyébként hamis okmányokkal bérelte korábban a lakást – Szlovákiában elkövetett erőszakos bűncselekmények miatt kiszabott 8 éves letöltendő szabadságvesztése elől már 2014 óta bujkált Magyarországon.

Később kiderült, hogy a 43 éves férfival együtt élő 29 éves barátnője 2016 tavasza óta szintén eltűnt. A nő hozzátartozóitól vett biológiai minták és a Marina parti lakásból rögzített emberi vérszennyeződések összehasonlítása alapján sikerült azonosítani a nő nyomait, így feltételezhető volt, hogy ő a másik áldozat.

A rendőrség a honlapján azt írja, hogy  a nyomozók az üggyel összefüggésben gyanúsítottként hallgatták ki a más bűncselekmény miatt letartóztatásban lévő 41 éves H. Zsoltot. A férfi vallomásában elmondta, hogy

2015-BEN ISMERKEDETT MEG EGY MAGYAR AJKÚ SZLOVÁK ÁLLAMPOLGÁRRAL, K. NORBERTTEL, AKIVEL HÁROM ERŐSZAKOS BŰNCSELEKMÉNYT KÖVETETT EL SZLOVÁKIÁBAN. A GYANÚSÍTOTT ELŐADTA AZT IS, HOGY 2016. FEBRUÁR 11-ÉN A MARINA PARTI LAKÁSBAN K. NORBERT EGYEDÜL KÖVETTE EL A KETTŐS EMBERÖLÉST, Ő CSAK A HOLTTESTEK DARABOLÁSÁBAN ÉS ELÁSÁSÁBAN VETT RÉSZT.

2020. július 24-én összehangolt akció keretében aztán Esztergomban elfogták K. Norbertet. A férfit – aki korábban több erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt volt már büntetve nemcsak Szlovákiában, hanem Magyarországon is – és társát előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják a rendőrök, H. Zsoltot bűnsegédi magatartással. K. Norbertet letartóztatták. 

hirpress.hu  police.hu

[2020.08.14]