2021.május.7

  • Péntek
  • Gizella

A saját fegyverével akarták agyonlőni Kistarcsán

A pest megyei nyomozók a bejelentéstől számított pár órán belül azonosították, és lakásukon elfogták a két rejtett erőforrást, majd előállították a rendőrkapitányságra.

A saját fegyverével akarták agyonlőni Kistarcsán
A saját fegyverével akarták agyonlőni Kistarcsán

A nyomozás adatai szerint 2020. augusztus 15-én 15 órakor Kistarcsa külterületén apa és fia érte tetten a tolvajokat, akik éppen szalmabáláik eltulajdonításán dolgoztak. Az elkövetők járművükkel, és az azon található bálával megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, azonban a tulajdonos és fia utánuk ment.

A felek között szóváltás alakult ki, amikor az egyik gyanúsított autójával kis híján nekitolatott a sértetteknek, majd dulakodni kezdtek egymással, melynek során apát és fiát ököllel és egy kővel is többször megütötték.

A kialakult verekedés során G. Norbert magához vette az egyik sértett autóban lévő vadászfegyverét, mellyel társa G. Zoltán „Öld meg! Öld meg!” buzdítására megkísérelt a fiatal fiú irányába egy célzott lövést leadni, ez azonban a fiú nagy szerencséjére nem sikerült, az elkövető a fegyvert elsütni nem tudta. G. Norbert és G. Zoltán utasította apát és fiát, hogy maradjanak tőlük távol, míg a puskát egy gödörbe temették, majd autóba ültek, és elmenekültek a helyszínről.

A pest megyei nyomozók a bejelentéstől számított pár órán belül azonosították, és lakásukon elfogták a két férfit, majd előállították a rendőrkapitányságra. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya G. Norbert 31 éves kerepesi, valamint G. Zoltán 38 éves kistarcsai lakossal szemben emberölés bűntett kísérlete és más bűncselekmények miatt -őrizetbe vételük mellett- folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezik letartóztatásukat.

hirpress.hu  police.hu

[2020.08.17]