2021.május.15

  • Szombat
  • Zsófia
+10°C

Bőröndben, menetrend szerinti buszjáraton csempészett kábítószert két férfi

Belépéskor a buszt ellenőrző határőrök megtalálták a kábítószert tartalmazó bőröndöket, és lefoglalták a bennük lévő, 17 csomagban elhelyezett marihuánát.

Illusztráció
Illusztráció

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két román férfival szemben, akik tavaly novemberben egy Szerbiából Budapestig közlekedő nemzetközi buszjáraton csempésztek kábítószert Magyarországra – számolt be róla az ügyészség.A vádirat szerint a két férfi ismeretlen megbízótól két-két bőröndben vett át marihuánát Szerbiában, amelyeket busszal, Budapesten át Bukarestig kellett volna szállítaniuk.

A röszkei határátkelőhelyen 2019. november 21-én hajnalban a Magyarországra belépéskor a buszt ellenőrző határőrök megtalálták a kábítószert tartalmazó bőröndöket, és lefoglalták a bennük lévő, 17 csomagban elhelyezett marihuánát. 

Az összesen 41 kilogrammnyi marihuána tiszta hatóanyag-tartalma meghaladja a 3000 grammot, amely majdnem háromszorosa a különösen jelentős mennyiség alsó határának. 

A főügyészség a vádlottakkal szemben társtettességben, különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

hirpress.hu  mklu 

[2020.08.17]