2020.szeptember.26

  • Szombat
  • Jusztina
+10°C
  • Vasárnap
  • +6°C/+15°C
  • Hétfő
  • +7°C/+16°C
  • Kedd
  • +9°C/+17°C

Átrendszámozta a taxiját a betörőpáros

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai az autó átvizsgálásakor ékszereket és több mint 11 ezer eurót találtak, melyeket a gyanú szerint egy Szederkényi utcai lakásból loptak el.

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai az autó átvizsgálásakor ékszereket és több mint 11 ezer eurót találtak, melyeket a gyanú szerint egy Szederkényi utcai lakásból loptak e
A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai az autó átvizsgálásakor ékszereket és több mint 11 ezer eurót találtak, melyeket a gyanú szerint egy Szederkényi utcai lakásból loptak e

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztályának és a BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói közös akció során 2020. szeptember 4-én este a Gyömrői úton állítottak meg egy Opel Astrát, mert információik voltak arra vonatkozóan, hogy annak utasai fél órával korábban betörtek egy zuglói társasház első emeleti lakásába.

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai az autó átvizsgálásakor ékszereket és több mint 11 ezer eurót találtak, melyeket a gyanú szerint egy Szederkényi utcai lakásból loptak el. A rendőrök az adatgyűjtések során megállapították, hogy az autót vezető 29 éves M. Dávid fuvarozta a 34 éves G. Györgyöt és az 52 éves G. Kálmánt a lakáshoz, majd figyeléssel biztosította társait, akik a lakásba egy ablak befeszítését követően jutottak be. 

A rendőrök a három férfit a BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, mivel a kerületi nyomozók a három férfit egy januári, Budatétényben elkövetett lakásbetöréssel is gyanúsítják; a nyomozás adatai szerint G. György és G. Kálmán sofőrje akkor is M. Dávid volt, aki taxijával vitte a két férfit a XXII. kerületi lakáshoz és figyelt az utcán, míg társai átkutatták a lakást. A taxiként használt Opelről ezt követően lekerült a taxi jelleg és az autóra új rendszám került.  

A nyomozók a három férfi lakásán tartott kutatás során mobiltelefonokat, műszaki cikkeket, ékszereket, elszámolási bizonylatot, zálogjegyeket, csavarhúzókat és közel 400 ezer forintot foglaltak le, valamint lefoglaltak M. Dávidtól egy Toyota Prius gépkocsit – melyet a férfi jelenleg taxiként használ - és a zuglói betöréshez használt Opel Astrát is.  ​

A BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a három férfit kétrendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a bíróság el is rendelt.

A Szederkényi utcai lakásból ellopott pénzt és ékszereket a rendőrök hiánytalanul visszaadták tulajdonosának.

hirpress.hu  police.hu

[2020.09.09]