2021.május.15

  • Szombat
  • Zsófia
+10°C

Rendszeresen szidalmazta és bántalmazta a rossz egészségi állapotban lévő feleségét

A vádlott még a forró ételt is a bántalmazott és megfélemlített asszony fejére öntötte.

Rendszeresen szidalmazta és bántalmazta a rossz egészségi állapotban lévő feleségét
Rendszeresen szidalmazta és bántalmazta a rossz egészségi állapotban lévő feleségét

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kapcsolati erőszak bűntette vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019 őszén egy Kiskunhalas környéki községben rendszeresen szidalmazta és bántalmazta a rossz egészségi állapotban lévő feleségét, egyszer pedig forró ételt is öntött a fejére.

A vádirat szerint a vádlott és felesége egy Kiskunhalas környéki községben laktak, házasságuk évek óta konfliktusokkal terhelt volt. A viták és veszekedések 2019-ben váltak rendszeressé. A vádlott megalázta, szidalmazta a feleségét, de többször bántalmazta is: ellökte, felpofozta és a kezeit szorongatta. A sértett a verések miatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de ekkor még nem jelentette fel a férjét.

A helyzet 2019. szeptember közepén vált még rosszabbá. Ekkor az egyik napon a vádlott ismét ordítozni kezdett a sértettel, a hajánál fogva a földre rántotta, miközben azt kiabálta, hogy „ mikor döglesz már meg, te rohadék”. A vádlott ezután még a forró ételt is a bántalmazott és megfélemlített asszony fejére öntötte. A sértett a bántalmazás miatt testszerte 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, részben még a haja is kihullott.

2019. október 1-én délután a vádlott ismét vitába keveredett a sértettel, ordítozott vele, trágár módon szidalmazta, nekinyomta a falnak és a kezeit szorongatta. A sértett ijedtében az utcára menekült és értesítette a rendőrséget. A sértett ekkor is 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és félelmében ideiglenesen a fiához költözött.

A sértett – aki 2019 tavaszán egy műtéten esett át és hónapokon keresztül nehezen mozgott – a kora és egészségi állapota miatt csupán korlátozottan tudott védekezni a bántalmazásokkal szemben.

A büntetlen előéletű vádlott jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség kapcsolati erőszak bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

hirpress.hu  mklu

[2020.09.14]