2021.április.20

  • Kedd
  • Konrád, Tivadar

Jogosítvány nélkül okozott balesetet

Mind a hét utas megsérült. 4 főt súlyos sérülésekkel (ebből 3 gyerek), illetve 3 főt könnyű sérülésekkel szállítottak a mentőszolgálat munkatársai kórházba.

Fotók: Borsod MRFK
Fotók: Borsod MRFK

2020.10.11-én 10 óra 30 perckor a 2622 számú út 28 km 200 méterében Szanticska elágazás és Gagyvendégi közötti útszakaszon egy 43 éves gadnai férfi (vezetői engedéllyel nem rendelkezik) vezette a saját tulajdonát képező Suzuki Swift típusú autóját. A sofőr közlekedése során nem az út és időjárási viszonyoknak megfelelően vezette járművét és egy erősen jobbra ívelésű kanyarban átcsúszott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy 58 éves tiszaújvárosi férfi által vezetett Mercedes típusú személygépjárművel.

A Suzuki típusú személygépkocsiban 7 személy utazott, 3 felnőtt és 4 gyermek. Az utasok közül senki semmiféle passzív biztonsági eszközt nem használt, tehát sem a biztonsági öv nem volt beköltve senkinél, sem pedig biztonsági gyermekülést sem használtak (nem is volt). Mind a hét utas megsérült. 4 főt súlyos  sérülésekkel (ebből 3 gyerek), illetve 3 főt könnyű sérülésekkel szállítottak a mentőszolgálat munkatársai kórházba. 

A Mercedes típusú személygépjárműben a sofőr egyedül utazott, neki sérülése nem keletkezett. 

Az alkohol-szonda mindkét sofőrnél negatív értéket jelzett. A sérültek ellátásában 5 mentő és 2 mentőhelikopter vett részt. 

A Suzuki sofőrjével szemben egyebek mellett közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt indított az Encsi Rendőrkapitányság büntetőeljárást. 

hirpress.hu  police.hu BM OKF

[2020.10.12]