2021.május.7

  • Péntek
  • Gizella

Felrobbantotta magát kézigránáttal egy embercsempész Vitnyédnél

A rendőrök biztonságos távolságból követték, megállásra szólították fel, aminek nem tett eleget, ezért figyelmeztető lövést adtak le,ekkor a férfi maga ellen fordította a fegyverét, eközben a nála lévő kézigránát felrobbant.

Illusztráció
Illusztráció

Öt illegális migránst szállított autójában az embercsempész Vitnyéd térségében.
 
A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján megállítottak egy magyar honosságú személygépkocsit 2020. október 26-án 13 óra 24 perckor a 85-ös számú főúton, Vitnyéd térségében. Az Ausztria irányába haladó járműből a gépkocsi vezetője kezében egy lőfegyverrel és egy kézigránáttal kiugrott és elszaladt.

 A rendőrök biztonságos távolságból követték, megállásra szólították fel, aminek nem tett eleget, ezért figyelmeztető lövést adtak le. Ekkor a férfi maga ellen fordította a fegyverét, eközben a nála lévő kézigránát felrobbant. Az eset körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Nyomozó Ügyészsége a helyszínen vizsgálja - számolt be a hírről a police.hu.

A gépkocsiban a sofőrön kívül öt migráns utazott. Hárman elfutottak a helyszínről, felkutatásuk folyamatban van. Két külföldit előállítottak, ők magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

hirpress.hu  police.hu

[2020.10.27]