2021.március.9

  • Kedd
  • Franciska
0°C
  • Szerda
  • +1°C/+7°C
  • Csütörtök
  • 0°C/+8°C
  • Péntek
  • +5°C/+11°C

Völner Pál: a baloldal megint álhíreket gyárt és akadályozza a védekezést

Völner Pál: a baloldal megint álhíreket gyárt és akadályozza a védekezést  


Az államtitkár kedden a Facebook-oldalán azt írta: a baloldal szerint így nagyobb esélyük lenne a választáson, ezért nem támogatták a parlamentben a veszélyhelyzet meghosszabbítását, és "ezért folytatnak oltás- és vakcinaellenes kampányt".
    A járvány elleni védekezésben "sem lehet rájuk számítani, nem érdekli őket sem az emberek élete, sem a magyar családok helyzete" - tette hozzá.
Völner Pál kiemelte: továbbra is elengedhetetlen a gyors és hatékony védekezés, amelyhez a parlament megteremtette a jogi lehetőséget a kormány számára azzal, hogy hétfőn meghosszabbította a rendkívüli jogrendet.
    A veszélyhelyzet 90 napos meghosszabbítása nem jelenti a járványügyi korlátozások 90 napos meghosszabbítását - hívta fel a figyelmet az államtitkár.
    A bejegyzés szerint az Országgyűlés hétfői döntése lehetővé teszi, hogy a kormány időben dönthessen az élet és egészség védelméért szükséges lépésekről, megóvja a munkahelyeket, fenntarthassa a gazdaságvédelmi intézkedéseket, továbbra is zökkenőmentesen biztosítsa a védekezésben résztvevőknek a kedvezményeket, valamint "gőzerővel" dolgozhasson a vakcinák beszerzésén.
    A veszélyhelyzet meghosszabbítása nélkül ezek az intézkedések több hetet vennének igénybe, "de versenyt futunk az idővel. Minden nappal, amivel megrövidítjük a járványt, életek százát mentjük meg, és legalább 10 milliárd forintot nyerünk a nemzetgazdaságnak" - írta az államtitkár.
Völner Pál a bejegyzésben arra kéri az embereket, töltsék ki az online konzultációt az újraindításról, hogy a kormány a jövőben is megfelelő, a lehető legtöbb ember számára elfogadható intézkedéseket hozzon. Továbbá regisztráljanak az oltásra is a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.
    "Ne feledjék: együtt sikerülni fog!" - olvasható a bejegyzésben.


MTI 2021. február 23.

Minden jog fenntartva © - OT

[2021.02.23]

 

Dömötör: 3 millióhoz közelít az oltásra jelentkezők száma

Orbán Viktor: több mint 1 millió embert sikerült eddig beoltani

Országos tisztifőorvos: meghaladta az egymilliót a beoltottak száma