2021.december.5

  • Vasárnap
  • Vilma
0°C
  • Hétfő
  • 0°C/+2°C
  • Kedd
  • 0°C/+2°C
  • Szerda
  • 0°C/+1°C

Két rablás, egy lopás egy éjszaka alatt

Őrizetben van az a fiatalkorú fiú, aki egy éjszaka leforgása alatt két rablást és egy lopást hajtott végre Jászárokszálláson.

Fotó: police.hu - Két rablás egy lopás egy éjszaka alatt
Fotó: police.hu - Két rablás egy lopás egy éjszaka alatt

Bejelentés érkezett a rendőrségre, mert 2021. március 29-én 20 óra körül egy ismeretlen személy odalépett a jászárokszállási téren egy férfihez és tőle cigarettát kért. A férfi visszautasította a kérést, ezért a bűnelkövető egy tégladarabbal megütötte őt, majd a kabátja zsebéből kivette a pénztárcáját – melyben iratai, bankkártyája és némi készpénz volt – és azzal távozott a helyszínről.

2021. március 30-án 10 órakor ismét bejelentés érkezett a rendőségre, mert a hajnali órákban, Jászárokszálláson egy idős asszony tulajdonát képező családi házba ment be ismeretlen személy, majd megragadta a rémült sértett nyakát és tőle pénzt követelt. Az agresszív magatartás hatására a szépkorú félelmében egy 20.000 forint címletű bankjegyet adott át a férfinek, aki zsákmányával távozott a házból.

A jászsági egyenruhások gyors reagálókészségüknek, hely- és személyismeretüknek köszönhetően rövid időn belül azonosították, majd elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalkorút, akit gyanúsítottként kihallgattak.

A nyomozók nemcsak a kétrendbeli rablást rótták az ifjú terhelt részére, hiszen a megalapozott gyanú szerint, ő a feltételezett elkövetője annak a bűncselekménynek, amit az első rablást követően valósított meg. Ekkor egy jászárokszállási ingatlan udvarára ment be, és onnan egy kerékpárt tulajdonított el.  A 15 éves gyanúsított beismerő vallomást tett, elmondta, hogy az első bűncselekménynél megszerzett pénztárcából a készpénzt kivette, majd a tárcát egy udvarra bedobta, míg a lopott biciklit egy helyi kerékpártárolóban hagyta. A megszerzett anyagiakból édességet és cigarettát vásárolt.

A nyomozók a fiatalkorú gyanúsított őrizetbe vételéről határoztak, és a későbbiekben előterjesztést tesznek letartóztatása indítványozására.

A Jászberényi Rendőrkapitányság kétrendbeli rablás bűntett és lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

hirpress.hu  police.hu

[2021.03.31]