2021.szeptember.17

  • Péntek
  • Zsófia
+21°C
  • Szombat
  • +16°C/+22°C
  • Vasárnap
  • +14°C/+20°C
  • Hétfő
  • +13°C/+21°C

Schanda: oltásra buzdítjuk az egyetemi hallgatókat is

Schanda: oltásra buzdítjuk az egyetemi hallgatókat is  

 Az egységes iránymutatás alapján az oktatás normál munkarendben indulhat meg a magyarországi egyetemeken. Fontos, hogy a hallgatók magukat és társaikat is védjék a megbetegedés ellen, és az oltás a leghatásosabb védelem - idézték Schanda Tamást, a minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkárát a tárca MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
    A felsőoktatási intézményeknek arra kell ösztönözniük hallgatóikat, oktatóikat és munkatársaikat, hogy éljenek a vakcina felvételére széles körben biztosított lehetőségekkel - tették hozzá.
    Az ITM hétfőn kiküldött, konkrét javaslatokkal segíti a felsőoktatási intézményeket a biztonságos tanévkezdésben - írták. Az ajánlás fő céljai a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése, a felsőoktatásban dolgozók és az egyetemi hallgatók védelme a képzés folyamatosságának és az intézményi működés stabilitásának garantálása mellett - húzták alá.
    Schanda Tamás szavai szerint az egyetemeken már most is kimagasló mértékű, átlagosan nyolcvan százalékos az átoltottak aránya. A jelenléti oktatás biztonságát növeli, ha a hiányzó egyötödből is minél többen beoltatják magukat. Az ingyenes védőoltást az egyetemek nem magyar állampolgárságú hallgatói is kérhetik - fűzte hozzá.
    Az ajánlás a felsőoktatási intézmények látogatására, a kollégiumok, diákotthonok igénybevételére, a rendezvények megtartására vonatkozó iránymutatást is ad. Az egyetemek feladatainak ellátása, polgárainak biztonsága érdekében a rektorok kötelesek gondoskodni a mindenkori védelmi intézkedések betartásáról - közölték.

MTI

Minden jog fenntartva © - OT

[2021.08.30]

 

Novák: 48 ezer diákot regisztráltak a szülők az iskolai oltásra

Varga Mihály: történelmi csúcson a beruházások

5 millió 755 ezer a beoltott, 110 az új fertőzött, elhunyt egy beteg

Több város szennyvizében emelkedik a koronavírus koncentrációja

5 millió 740 ezer a beoltott, 521 az új fertőzött, nincs elhunyt