2022.augusztus.18

  • Csütörtök
  • Ilona
+21°C
  • Péntek
  • +21°C/+37°C
  • Szombat
  • +24°C/+38°C
  • Vasárnap
  • +22°C/+31°C

Élve gyújtotta fel élettársát a bedrogozott prosti

Jogerősen tizenegy és fél év fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a tiszakécskei nőt, aki rágyújtotta a házat egy alvó ismerősére és annak élettársára 2019-ben.

Illusztráció_Élve gyújtotta fel élettársát a bedrogozott prosti
Illusztráció_Élve gyújtotta fel élettársát a bedrogozott prosti

A bíróság a jelenleg 44 esztendős vádlottat különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek.

A nő tíz évig élt élettársi viszonyban egy férfivel – a későbbi sértettel – a közös családi házukban. Kapcsolatuk 2013-van megszakadt, a vádlott ezt követően külföldön dolgozott prostituáltként, és időnként kábítószert is fogyasztott. 2019 júliusában végleg hazatért Magyarországra, ekkorra a férfi már egy másik nővel élt együtt. A későbbi sértettek befogadták a vádlottat, a nő mégis úgy érezte, hogy a sértettek ki akarják semmizni, a lakását el akarják venni.

A nő szeptember első felében kábító hatású anyagot fogyasztott, egyre zavartabbá vált, belső hangokat hallott, hangulatingadozásai voltak, kialvatlanságra panaszkodott. Szeptember 14-én azt hangoztatta, hogy mindenkin bosszút áll. Késő este papír zsebkendő darabokat égetett el, mert szellemek jelenlétét érezte, ezért levetette a szoba falán található tükröt is.

Éjszaka meggyújtotta a kisszobában és a nappalijában lévő függönyöket, valamint a kanapét, majd egy korábban összepakolt bőrönddel elhagyta a házat. A Tiszakécskei Rendőrőrsre ment, ahol bejelentette, hogy rágyújtotta a házat a sértettekre. Hajnali három körül a férfi a tűzre ébredt, felkeltette élettársát, és az utcára menekültek, de rövidesen visszatértek a házba, hogy kimentsék a vádlottat is, mivel nem tudták, hogy már korábban elhagyta az épületet.

Mindkét sértett nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedett. A tűz következtében a ház lakhatatlanná vált.

A vádlott az eljárás során arra hivatkozott, a történtek előtt szellemeket látott, hangokat hallott, ezért gyújtotta föl a házat. A nő tettét megbánta, és a sértettektől bocsánatot kért.

A táblabíróság döntésével súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által a vádlottra kiszabott tízéves fegyházbüntetést. Joó Attila tanácsvezető bíró a döntés indoklásakor azt mondta, a törvényszék által kiszabott, a törvényi minimumnak megfelelő büntetés eltúlzottan enyhe volt.

hirpress.hu  mti

[2021.11.16]