2022.augusztus.18

  • Csütörtök
  • Ilona
+21°C
  • Péntek
  • +21°C/+37°C
  • Szombat
  • +24°C/+38°C
  • Vasárnap
  • +22°C/+31°C

Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a 11 éves kislányt molesztáló férfiakra

A Győri Törvényszék a férfiakat tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 6-6 év fegyházbüntetésre és 6-6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Illusztráció_Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a 11 éves kislányt molesztáló férfiakra
Illusztráció_Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a 11 éves kislányt molesztáló férfiakra

Az ítélet szerint az enyhén értelmi fogyatékos gyermek a családjával Győr közelében egy községben élt. A kislány édesapja és az idősebb férfi mostohatestvérek. 2018 augusztusában a gyermek egyedül tartózkodott otthon, és a szülői tiltás ellenére beengedte a házba a két férfit. Ott először a fiatalabb szexuális cselekményt akart végeztetni, valamint szexuális cselekményt végzett a kislánnyal. Miután távozott a házból, a másik férfi ment be, s ugyanezt tette a gyermekkel. A kislány végül azt mondta neki, hogy segítségért fog kiabálni, ezért az idősebb férfi is távozott. A gyermek a vele történteket órákkal később egy ismerősének mondta el.

A Győri Törvényszék a férfiakat tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 6-6 év fegyházbüntetésre és 6-6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítélet ellen az ügyész mindkettőjük vonatkozásában súlyosítás, a férfiak és védőik elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztések indokolatlanul enyhék. A kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriak, emiatt szigorúbb felelősségre vonás szükséges. A férfiak a 11 éves, pszichés állapota miatt még fokozottabban kiszolgáltatott gyermek helyzetével visszaéltek. Rövid időn belül, egymás után valósították meg a kislány erkölcsi és lelki fejlődését veszélyeztető cselekményeket.

Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

hirpress.hu  mklu.hu

[2021.11.19]