2023.február.4

  • Szombat
  • Ráhel

Egy Pest megyei ügyvéd házaspár amfetamint és kokaint szerzett be nagy tételben, amit tovább értékesítésre adott el egy solymári férfinak

A fővárosi rendőrök mintegy húszmillió forint becsült értékű kábítószert foglaltak le, három embert őrizetbe vettek.

police.hu fotó
police.hu fotó

ABudapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytatott eljárásában 2021. december 7-én reggel két Pest megyei településen ütöttek rajta egy-egy ingatlanon a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály bevonásával.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint egy Pest megyei ügyvéd házaspár amfetamint és kokaint szerzett be nagy tételben, amit továbbértékesítésre adott el egy solymári férfinak. A házaspártól két gépkocsit, értékes karórákat és készpénzt foglaltak le. A jelentős mennyiségű drog a továbbértékesítő lakásán tartott kutatás során került elő: ott bruttó két kilogramm amfetamint és bruttó fél kilogramm kokaint találtak a budapesti rendőrök. A kábítószerek feketepiaci összértéke elérheti a húszmillió forintot. Ezen kívül itt is lefoglaltak egy autót, különböző valutanemekben összesen több mint 17 millió forintnyi készpénzt és a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható eszközöket.

A BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányság a 35 éves férfit és feleségét, valamint a 42 éves férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával őrizetbe vette, letartóztatásuk indítványozására előterjesztést tettek. Vallomást egyik gyanúsított sem tett.

Azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint az ügyvéd házaspárnak szállította a kábítószert, 2021 szeptemberében a fővárosban fogták el a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói. A férfi kocsijában akkor mintegy 900 ezer forint értékű amfetamint és 400 ezer forint értékű kokaint találtak. A II. Kerületi Rendőrkapitányság eljárásában a gyanúsított azóta is bűnügyi felügyelet alatt áll.

hirpress.hu  police.hu

[2021.12.11]