2022.május.24

  • Kedd
  • Eszter
+16°C
  • Szerda
  • +13°C/+24°C
  • Csütörtök
  • +14°C/+25°C
  • Péntek
  • +17°C/+23°C

Erős altatókat adott egy 18 év alatti lánynak az öngyilkossághoz egy 40-es férfi a X. kerületben

Baráti szívességből akart segíteni az öngyilkosságban egy férfi egy csömöri lánynak a terebesi erdőben, közölte a Pest Megyei Főügyészség.

Illusztráció_Erős altatókat adott egy 18 év alatti lánynak az öngyilkossághoz egy 40-es férfi a X. kerületben
Illusztráció_Erős altatókat adott egy 18 év alatti lánynak az öngyilkossághoz egy 40-es férfi a X. kerületben

A Gödöllői Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek segítséget nyújtva elkövetett öngyilkosságban való közreműködés miatt állítja bíróság elé a férfit.

A negyven év feletti elkövető férfi interneten ismerkedett meg a csömöri lánnyal. Beszélgetéseik során a lány elmondta neki, hogy családi okok és a baráti kapcsolatok hiánya miatt szeretne öngyilkosságot elkövetni.

A férfi ahelyett, hogy eltérítette volna a lányt a szándékától felajánlotta a segítségét és több lehetőséget is felvázolt előtte. Egyrészt a kézzel történő megfojtást másrészt a szívműködésre ható, nyugtatók bevételét ajánlotta figyelmébe. A lány a gyógyszereket választotta.

Jó két évvel ezelőtt az elkövető és a lány személyesen is találkozott Budapesten, majd a kőbányai „terebesi erdőbe” mentek. Ott az elkövető több darab, vényköteles, erős altatót adott a lánynak, aki azt bevette. Az elkövető megvárta amíg a gyógyszerek hatására a tini szédülni, majd remegni kezdett és végül eszméletét is elveszítette.

Ezután a férfi a lányt magára hagyta. A bevett gyógyszerektől nem halt meg a lány, pár órán belül magához tért és elbotorkált a közelben lévő egyik bevásárlóközponthoz. Ott felfigyeltek a rossz állapotára és mentőt hívtak. Csak a szerencsén múlott, hogy nem csúszott hátra a lány nyelve, amikor eszméletlen volt,ettől ugyanis megfulladt volna viszont annak a közvetlen veszélye is fennállt, hogy lány kihűl a novemberi éjjelen.

A Gödöllői Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek segítséget nyújtva elkövetett öngyilkosságban közreműködés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.- olvasható az ügyészségi közleményben

[2022.01.17]