2022.július.5

  • Kedd
  • Sarolta, Emese
+27°C
  • Szerda
  • +19°C/+29°C
  • Csütörtök
  • +18°C/+28°C
  • Péntek
  • +15°C/+23°C

Kiderült, ki ellen nyomozhatnak hűtlen kezelés miatt az Országos Roma Önkormányzatból

„Meg kell kérni a Fidesztől az árát” – A feljelentés szerint Farkas Félix aktívan részt vett a szerződés létrejöttében és a valódi céljának ismertetésében.

Farkas Félix szerint "meg kell kérni a Fidesztől az árát"
Farkas Félix szerint "meg kell kérni a Fidesztől az árát"

Bár az ORÖ elnöke ismeretlen tettes ellen tett feljelentés, a Nyomozó Főügyészség megnevezte a korábban a Fidesz listáján is szereplő Farkas Félixet.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik decemberi, a kormánypárti Lungo Drom tagjaival megtartott ülésén az ORÖ jelenlévő képviselői azért kaptak havi bruttó kétszázezer forintos szerződést, hogy jelentkezőket gyűjtsenek egy akkor alapított Roma Közéleti Akadémia képzésére, ám az ülésen a Népszava által megszerzett hangfelvétel szerint elhangzott, hogy „Önöknek semmit nem kell igazából tenni, a szerződést megkötni”, és utána mindenkinek a „saját területén kommunikációs tréningre buzdítani” az embereket.

Az ORÖ elnöke, Agócs János ezért ismeretlen ellen feljelentést tett, amelyben az állt: a jelenlevők tisztában voltak azzal, hogy a szerződés színlelt, azaz nem várják el tőlük az abban foglalt szolgáltatás teljesítését, ez csupán politikai tevékenységüket díjazza.

A Népszava most megszerezte azt az iratot, amelyben a Központi Nyomozó Főügyészség az ORÖ-t tájékoztatta arról, hogy a feljelentést megküldték a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségnek. Az iratban már név szerint szerepel az ORÖ elnöki címéért korábban aspiráló, kormánypárti – 2006-ban a Fidesz-KDNP listájáról a közgyűlésbe került – Farkas Félix, és „más személyek” is. Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatta a lapot, hogy elrendelték a feljelentés kiegészítését.

Az ügyhöz hozzátartozik: amikor a 200 ezres szerződések kerültek szóba, voltak, akik nem értették, miről van szó, ekkor az egyik képviselő felszólalt, és azt mondta, szerinte harminc körzetben a Lungo Drom dönti el, melyik jelölt nyer. „Meg kell kérni a Fidesztől az árát” – mondta. A feljelentés szerint Farkas Félix aktívan részt vett a szerződés létrejöttében és a valódi céljának ismertetésében.

[2022.02.12]