2020.augusztus.11

  • Kedd
  • Zsuzsanna
+10°C
  • Szerda
  • +6°C/+15°C
  • Csütörtök
  • +7°C/+16°C
  • Péntek
  • +9°C/+17°C

Pályakezdõ tisztek konferenciája

Bíznia kell önmagában, saját felkészültségében, rátermettségében annak, aki ezt küzdelmes, kihívásokkal teli, de rendkívül szép hivatást választotta. Hinnie kell abban, hogy nincs elõtte leküzdhetetlen akadály – köszöntötte a pályakezdõ tisztek Magyar Honvédség szintû konferenciájának a résztvevõit november 6-án dr. Benkõ Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar fõnök.

Pályakezdõ tisztek konferenciája
Pályakezdõ tisztek konferenciája

Pályakezdõ tisztek részére szervezett konferenciát Szolnokon a Honvéd Vezérkar. A tanácskozás célja a fiatal hadnagyok egyetemi éveik alatt szerzett elméleti és gyakorlati ismereteinek, a csapatéletbe történt beilleszkedésük tapasztalatainak az összegzése volt. A most elhangzottak is segítik majd a tisztképzés és a fiatal tisztek szocializációjának folyamatban lévõ „finomhangolását”.

A tanácskozás résztvevõit Zsiga Tamás ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfõnökség csoportfõnök-helyettese köszöntötte, majd Fucsku Sándor vezérõrnagy szólt a pályakezdõ tisztekhez. „Vezessék határozottan az önökre bízott szervezetet! Legyenek képesek irányítani a katonai szolgálat ellátásával és a napi élettel kapcsolatos munkát, megszervezni az alegységek tevékenységét - békében és háborús körülmények közt egyaránt! Folyamatosan képezzék önmagukat és segítsék beosztottaik fejlõdését! Tegyenek meg mindent azért, hogy megfeleljenek a Magyar Honvédség tisztjeivel szemben támasztott társadalmi elvárásoknak!” - fogalmazta meg a pályakezdõ tisztekkel szembeni követelményeket az MH Összhaderõnemi Parancsnokság parancsnoka, majd felhívta a fiatal hadnagyok figyelmét a vezetõvé válás folyamatára: elõször akkor lesz valaki vezetõ, amikor kinevezik, másodszor, amikor a beosztottai elfogadják, de igazi parancsnokká akkor válik, amikor már saját magát is vezetõnek tartja.

Tovább az eredeti cikkhez

honvedelem/hirpress.hu

[2014.11.07]