2021.október.20

  • Szerda
  • Vendel
+9°C
  • Csütörtök
  • +13°C/+19°C
  • Péntek
  • +8°C/+13°C
  • Szombat
  • +7°C/+12°C

Kétszáz rendőr, hat TEK-alakulat ütött rajta az országos drogterjesztő hálózaton

A megalapozott gyanú szerint két év alatt megközelítőleg 300 kilogrammnyi kábító hatású új, pszichoaktív anyaggal kereskedtek, és több mint 350 millió forintnyi forgalmat bonyolítottak le.

A luxuskörülmények között élő drogbanda 13 tagját tartóztathatják le
A luxuskörülmények között élő drogbanda 13 tagját tartóztathatják le

A fényűző körülmények között élő bűnszövetkezet újabb 10 tagjának letartóztatását indítványozta a Ceglédi Járási Ügyészség csütörtökön. Mint megírtuk, egyszerre 22 helyszínen csaptak le a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ munkatársai május 5-én hajnalban, és összesen 23 embert állítottak elő, köztük azt a 31 éves férfit is, aki a bűnügyi felügyeletből terítette a drogot.

A megalapozott gyanú szerint két év alatt megközelítőleg 300 kilogrammnyi kábító hatású új, pszichoaktív anyaggal kereskedtek, és több mint 350 millió forintnyi forgalmat bonyolítottak le.Egyikük hamis 100 eurós bankjegyekkel is üzletelt.

A gyanúsítottak egymás között alkalmanként kilós csomagokban, grammonként 700-2500 forintért adták-vették a kristály, hópihe és kréta fantázianevű új, pszichoaktív szert, amit aztán adagolva már 3-5 ezerért terítettek. 

Az, hogy a bűnszövetség tagjai mennyire jól éltek, abból is sejthető, hogy a rendőrség az akció alatt 50 millió forintot,,4 személygépkocsit,,90 mobiltelefont,,160 ékszert,elektronikai cikket és okos eszközöket, valamint több mint 6,5 kilogramm kábítószer- és új pszichoaktív gyanús anyagot, mérlegeket, őrlőket, paketteket, tasakokat és fegyvereket foglalt le.

A KÉSZPÉNZ EGY RÉSZÉT AZ EGYIK ELKÖVETŐ EGY BABAKOCSIBAN PRÓBÁLTA ELREJTENI.
Az ügyészség közleményében azt írja, szerdán már letartóztattak három embert, most további tíz őrizetbe vett személlyel szemben indítványozták a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését.

Az ügyészség szerint fennáll a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye, valamint a szökés és elrejtőzés veszélye is, ezért szükséges a gyanúsítottak letartóztatása.

 

hirpress.hu  mti police.hu mklu

[2020.05.07]