2021.május.12

  • Szerda
  • Pongrác

Szombat reggeltől újra lehet foglalni időpontot Sinopharm és AstraZeneca oltásra

Szombat reggeltől újra lehet foglalni időpontot Sinopharm és AstraZeneca oltásra  

     Felhívjuk a figyelmet, hogy a kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudunk felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll.  A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen.
    Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Itt ellenőrizheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/
    Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.


    Kérjük, hogy aki szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot!
    Kérjük, hogy a lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg! Az oltásra vigye a személyi igazolványát, a TAJ-kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást.
    Kérjük a regisztráltakat, ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra.  Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.

    Kiadó: Koronavírus Sajtóközpont

Minden jog fenntartva © - OT

[2021.04.30]

 

ITM: májusban is elérhető lesz az ingyenes internet

Már a 16-18 éves fiatalokat is lehet regisztrálni oltásra!

3 millió 913 ezer a beoltott, 2365 az új fertőzött, elhunyt 182 beteg

Már a 16-18 éves fiatalokat is lehet regisztrálni oltásra!

Orbán: újabb szakaszhatárhoz érkezünk a járvány elleni küzdelemben