2021.augusztus.4

  • Szerda
  • Domonkos
+19°C
  • Csütörtök
  • +16°C/+24°C
  • Péntek
  • +15°C/+26°C
  • Szombat
  • +18°C/+30°C

Szijjártó: az elveszített munkahelyek pótlása kulcskérdés

Szijjártó: az elveszített munkahelyek pótlása kulcskérdés  


Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország jól teljesített, az elveszített munkahelyeket sikerült pótolni, és ma már 43 ezerrel dolgoznak többen mint egy évvel ezelőtt.
    A tárcavezető felidézte: tavaly az MTD Hungária Kft. bezárása miatt 456 ember vesztette el a munkahelyét és 90 ezer négyzetméteres terület maradt "gazda nélkül" Nemesvámoson. A Knapp beruházásáért húsz ország közti versenyt nyert meg Magyarország és Nemesvámos, az osztrák cég 500 munkahelyet teremt.
    A miniszter kitért rá: a raktározás és a logisztika a magyar gazdaság számára meghatározó jelentőségű, ráadásul az ezen a területen működő Knapp technológiai színvonalával magas hozzáadott értékű munkahelyeket teremt.
    Szijjártó Péter kiemelte: az elmúlt másfél év mind gazdasági, mind egészségügyi szempontból emberpróbáló időszak volt, de Ausztria és Magyarország is hatékony válaszokat tudott találni a nehézségekre. Ebben fontos szerepet játszott a két ország közti együttműködés - emelte ki.
    Hozzátette: Ausztria a harmadik legnagyobb beruházó, illetve a második legnagyobb kereskedelmi partnere Magyarországnak.
    Szijjártó Péter arról is beszélt: a magyar gépipar első öt hónapban 32 százalékos növekedést mutatott fel.
    Ovádi Péter (Fidesz) országgyűlési képviselő kiemelte: az MTD Hungária távozását követően azon dolgoztak, hogy a térségben élőknek új munkahelyeket teremtsenek. Még a múlt év végén az első lépést a Bock Hungária Kft. betelepülése jelentette, most pedig a Knapp Hungary Kft.-vel folytatódik a munkahelyteremtés - mondta.
    Franz Mathi, a Knapp Hungary Kft. működésért felelős igazgatója arról beszélt: cégcsoportjuk több ágazatban, köztük az egészségügy, a divat, a kiskereskedelem, az élelmiszer-kiskereskedelem és az ipar területén kínál személyre szabott logisztikai megoldásokat.

MTI 2021. július 20.

Minden jog fenntartva © - OT

[2021.07.20]

 

Augusztus 20. - végre újra ünnepelhetünk!

Reagálás az alapvető jogok biztosának állásfoglalására

5 millió 628 ezer a beoltott, 26 az új fertőzött, elhunyt két beteg