2021.október.20

  • Szerda
  • Vendel
+9°C
  • Csütörtök
  • +13°C/+19°C
  • Péntek
  • +8°C/+13°C
  • Szombat
  • +7°C/+12°C

Orbán Viktor: az oltás működik

Orbán Viktor: az oltás működik  

 

A vírus ellen csak az oltás segít, aki nem veszi fel könnyen megfertőződhet

 

   Orbán Viktor miniszterelnök is felveszi a koronavírus elleni harmadik védőoltást. A kormányfő beszámolt arról is, hogy jövő héten adatja be  magának felveszi a koronavírus elleni harmadik védőoltást. Mindenkinek azt tanácsolta, hogy vegye fel a harmadik oltást.

    Közölte: a Covid-19 még fiatal vírus, így senki nem tud semmi biztosat, de már a többedik variáns tombol, és várhatóan lesznek újabbak is.
    Amit azonban minden orvos biztosan mond, hogy az oltás működik, és a harmadik jobb, ha van, mint ha nincs - fejtette ki.
    Hozzátette: az őszi időjárás miatt is gyorsabban terjed most a kórokozó.

Regisztráció oltásra: www.vakcinainfo.gov.hu

 

A gazdasági újraindítás sikeres: nyugdíjprémium, családi adóvisszatérítés, fiatalok szja-mentessége, 13. havi nyugdíj


A magyar gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet, ezért lehetőség nyílik sok olyan lépésre, amelyre eddig nem lehetett gondolni. A kormányfő kifejtette: nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumot adnak, és a családok visszakapják a 2021-ben befizetett adót.
A kormányfő közölte: egymillió fiatalt érint majd, hogy nem kell szja-t fizetnie.
    Azért is küzdenek, hogy a 13. havi nyugdíj egészét visszaadhassák - mondta. Ennek a feltételei most még nincsenek meg, de ha a következő hónapokban mindenki jól teszi a dolgát az országban, akkor lehetővé válik - fogalmazott.

 

Lehetőség van sokak bérének megemelésére

Bejelentette: 2022. január 1-jétől megemelik "az ápolónők bérét 21 százalékkal, a bölcsődei dolgozókét hússzal, a szociális világban dolgozókét húsz százalékkal, és a kultúrában dolgozókét is" húsz százalékkal.

 

Ki kell tartani a rezsicsökkentés mellett

    A kormányfő rámutatott arra, hogy számos európai országban alakult ki rezsiválság, miután a brüsszeli bürokraták szerint úgy érhető el az átállás a megújuló energiákra, ha emelkednek az árak.
    Szándékosan emelik az árakat - hangsúlyozta Orbán Viktor hozzátéve: a kérdés a politikai táborok között is egy harc, a baloldal most is piaci árakat szorgalmaz Magyarországon.
    Ha elfogadjuk a piaci energiaárakat, amelyet a baloldal szorgalmazott, egy átlagos család évente 370 ezer forinttal fizetne most többet - mutatott rá.

 

(Cikkünk hamarosan frissül)

Minden jog fenntartva © - OT

[2021.10.08]