2023.február.4

  • Szombat
  • Ráhel

Razziáztak a hatóságok Orbán maláj szélhámosánál

Szijjártó Péter vezette külügyminisztérium több mint 6000 lélegeztető gépet vásárolt egy maláj szélhámoson keresztül.

Szijjártó Péter vezette külügyminisztérium több mint 6000 lelegeztetőgépet vásárolt egy maláj szélhámoson, Vinod Sekharon keresztül.
Szijjártó Péter vezette külügyminisztérium több mint 6000 lelegeztetőgépet vásárolt egy maláj szélhámoson, Vinod Sekharon keresztül.

Szijjártó Péter vezette külügyminisztérium több mint 6000 lelegeztetőgépet vásárolt egy maláj szélhámoson, Vinod Sekharon keresztül. Cége, a GR Technolgies tavaly tavasszal erősen túlázva adta el az eszközöket, amelyeket Kínából szerzett be.

Sekhar közvetítőként hatalmasat szakíthatott a magyarokon: nem sokkal a kormánnyal megkötött szerződés után vett magának egy magánrepülőt és egy luxusjachtot. - olvasható a malaysia.com oldalon a többi furcsasággal együtt

Tompos Márton a gyanús ügyletek miatt Malajziában, Szingapúrban és Magyarországon tett feljelentést. Nem meglepő módon a magyar hatóságok nevetséges kifogással elutasították a korrupcióvadász beadványát, Malajziában azonban nyomozás indult.

A Malaysia Now portál szerint négy hatóság razziázott egy pénzmosási és adóelkerülési nyomozás keretében éppen annak a maláj milliárdosnak az irodáiban, akitől Orbánék a túlárazott, esetenként életveszélyes lélegeztetőket szerezték. Topos közösségi oldalán azt írta, többek között a maláj adóhatóság is helyszínen volt, ahol ő is megtette feljelentését adóelkerülés miatt. A portál úgy értesült, a házkutatásra két hete került sor Bangsarban, Vinod Sekhar Petra Group nevű érdekeltségénél.

„Reméljük a harmadik feljelentésem Szingapúrban – ahonnan a maláj szélhámos cége számlázott és ahová a magyar külügy utalt - hasonlóan sikeres lesz!” – zárta bejegyzését Tompos.

[2021.11.30]