2022.augusztus.14

  • Vasárnap
  • Marcell
+21°C
  • Hétfő
  • +20°C/+32°C
  • Kedd
  • +23°C/+34°C
  • Szerda
  • +25°C/+35°C

Bárddal követelt pénzt, italt, kávét és cigarettát

Az egyik sértett a bántalmazás következtében súlyos fej-, és kézsérülést szenvedett, ami védekezés hiányában a szakértői vélemény alapján közvetlen életveszélyes állapothoz is vezethetett volna.

Bárddal követelt pénzt, italt, kávét és cigarettát
Bárddal követelt pénzt, italt, kávét és cigarettát

Egy idős, budaörsi férfi tett feljelentést a rendőrségen 2020 augusztusában, mivel a vele egy háztartásban élő férfivel közös otthonukba napokkal korábban beengedték ismerősüket, aki aztán - ellenük fordulva - pénzt, italt, kávét és cigarettát követelt. A két áldozat kávéval és cigivel kínálta az 56 éves P. Ernőt, aki látszólag elégedetten távozott, kis idő elteltével azonban egy széles pengéjű bárddal tért vissza és azt kiabálta, hogy „Innen élve nem mentek el!”, majd jótevőinek esett.

Mindkét férfit ütötte, rúgta, ahol érte, csapkodott a bárddal, közben pénzt követelt. Miután végzett, zsebre vágta áldozatai 34 ezer forintját és elmenekült a helyszínről.

Az egyik sértett a bántalmazás következtében súlyos fej-, és kézsérülést szenvedett, ami védekezés hiányában a szakértői vélemény alapján közvetlen életveszélyes állapothoz is vezethetett volna. A másik férfi könnyű sérülést szenvedett, azonban a támadáshoz használt eszköz és erőbehatás, valamint a támadott testtájék alapján fennállt az esélye a súlyosabb sérülés bekövetkezésének.

A budaörsi nyomozók pár órán belül már a kihallgató helyiségben faggatták P. Ernőt, aki a terhére rótt bűncselekmények elkövetését tagadta, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Védekezésében elmondta, hogy ismerősei is szoktak verekedni, többször látta, amint ütötték egymást. Biztos haragból találták ezt ki róla, ő senkit nem bántott, csak így akarják eltüntetni.

A jelenleg is letartóztatásban lévő P. Ernő ellen a nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette kísérletének, testi sértés bűntette kísérletének, valamint felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

hirpress.hu  police.hu

[2022.01.09]