2022.augusztus.14

  • Vasárnap
  • Marcell
+21°C
  • Hétfő
  • +20°C/+32°C
  • Kedd
  • +23°C/+34°C
  • Szerda
  • +25°C/+35°C

Unokázós csalót keresnek

Az idős sértett két és fél millió forintot adott át egy taxival érkező idegennek, majd csak másnap reggel kérdezte meg a lányát, hogy sikerült-e kiszabadulnia.

Illusztráció
Illusztráció

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitánysága 01200/33/2022. bűnügyi számon csalás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy 42 éves budapesti nővel szemben, aki január első hetében egy idős férfitől csalt ki pénzt.

Egy 86 éves budapesti férfit hívott telefonon egy női hang 2022. január 7-én este, aki azt mondta, hogy a sértett lánya egy csomagot akart feladni a postán, azonban abban kábítószert találtak, ezért őt a rendőrök letartóztatták. Azt állította, hogy ő ügyvéd és amennyiben a sértett az otthon lévő pénzét átadja neki, akkor a lánya ki fog szabadulni.  Az idős sértett két és fél millió forintot adott át egy taxival érkező idegennek, majd csak másnap reggel kérdezte meg a lányát, hogy sikerült-e kiszabadulnia.

A rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, azonban ezidáig nem sikerült elfogni őt, ezért R. Borbála ellen elfogatóparancsot adtak ki.    

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki R. Borbálát felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

A BRFK felhívja mindenki figyelmét, hogy amennyiben ismeretlen személy azzal keresi, hogy hozzátartozója bajba került, lehetőség szerint szakítsa meg a telefonhívást. Azonnal vegye fel a kapcsolatot a megnevezett családtagjával, ellenőrizze le a hívás valódiságát, illetve ne adjon át pénzt, értéket senkinek. Bűncselekmény gyanúja esetén értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számozón.

hirpress.hu  police.hu

[2022.01.12]