2022.december.2

  • Péntek
  • Melinda
+1°C
  • Szombat
  • +1°C/+4°C
  • Vasárnap
  • +3°C/+6°C
  • Hétfő
  • +3°C/+7°C

Fejbe lőttek, majd feldaraboltak egy férfit és barátnőjét - vádat emelt az ügyészség

Többek között előre kitervelten, nyereségvágyból és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette a vád.

Fejbe lőttek, majd feldaraboltak egy férfit és barátnőjét - vádat emelt az ügyészség
Fejbe lőttek, majd feldaraboltak egy férfit és barátnőjét - vádat emelt az ügyészség

Kettős emberölés ügyében emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, egy szlovák férfi magyar társával 2016 februárjában nyereségvágyból megölt egy szlovák állampolgárt és a barátnőjét, majd a holttesteket feldarabolták és elásták - olvasható az ügyészségi honlapon.

A vádirat szerint a 43 éves szlovák állampolgárságú vádlott és 42 éves magyar társa 2015 tavaszán ismerkedett meg, s a szlovák férfi több bűncselekmény végrehajtásával is megbízta társát. A szlovák férfi jövedelme a szintén szlovák későbbi sértettől származott, akinek bizalmi embere lett. A sértett korábban szintén volt börtönben Szlovákiában, azonban elszökött, s 2015 januárjában, más személyi adataival bérbe vett egy XIII. kerületi Marina parti lakást. Ennek költségeit készpénzből és befektetési aranytömbökből fedezte, s megbízta a szlovák vádlottat, hogy a saját nevében nyisson bankszámlát, illetve béreljen egy széfet.

Ekkor azonban a vádlott szlovák férfi elhatározta, hogy inkább megöli a sértettet vagyona megszerzése érdekében. Ehhez a magyar állampolgárságú férfit kérte fel közreműködésre, aki ezt fizetségért vállalta is. 

A szlovák férfi intézkedett a holttestek szállításához, eltüntetéséhez szükséges eszközök, így például orrfűrész, zsákok, tisztítószerek, mész beszerzéséről, társa pedig Pilisszentiván külterületén gödröt ásott. Az elkövetők 2016. február 11-én, délelőtt, a Marina parti lakásban a sértettet, valamint barátnőjét közvetlen közelről többször fejbe lőtték. A magyar férfi a holttesteket feldarabolta, a testrészeket és a torzókat sporttáskákba csomagolta, majd gödörbe tette, ahol mésszel és vízzel leöntötte. A szlovák vádlott közben a széfet kiürítette, az értékeket magához vette.

A gyilkosságról a magyar állampolgárságú férfi beszámolt élettársának, aki az emberölésben való közreműködésért kapott befektetési aranytömböt egy budapesti aranykereskedésben, mintegy 10 millió forintért eladta. A szlovák férfi a sértett 10 darab, mintegy 60 millió forint összértékű gépkocsiját megszerezte, majd azok többségét ugyancsak eladta. 

A Fővárosi Főügyészség az ügyben előre kitervelten, nyereségvágyból és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, továbbá súlyos testi sértés, rongálás és - az élettárs vonatkozásában - pénzmosás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A két férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy feltételes szabadságra sem bocsáthatók. A nővel szemben börtönbüntetés és pénzbüntetést indítványoztak.

hirpress.hu  mklu

[2022.06.02]